Thaier i Norge: Trives i Halden og på TV
1. juli 2014

Thaier i Norge: Trives i Halden og på TV

Skrevet av 

Wassana Hansen («Kratai», 32) fra Bung Khan i Nong Khai har rukket å være med i to tv-produksjoner i Norge. Til daglig trives hun på jobb hoa Sakura Sushi i Halden.

 

På 1960-tallet ble kunstneren Andy Warhol kjent for sin spådom om at alle mennesker ville nyte godt av 15 minutter med berømmelse. Kratai så frem til dette da hun ble hyret inn til reklamefilminnspilling med Hollywood-regissør Harald Zwart i Halden tidligere i år.

– Filmselskapet var på utkikk etter thaier til en ny reklamefilm for Coop, så da meldte jeg meg sammen med noen venninner, forteller Kratai.

– Jeg var nervøs med tanke på å snakke i filmen, men det ble ganske annerledes enn vi hadde forestilt oss. Etter fem timers jobbing og masse venting endte det med at vi ble vist i ett sekund på filmen, ler Kratai. Hun er å finne i venstre hjørne på skjermen med uniform som en flyvertinne.

– Hvordan var det å jobbe med Zwart? 

– Han virket veldig profesjonell. Jeg snakket ikke så mye med ham, men jeg og mine venninner gikk bort til ham da vi var ferdige og spurte om vi kunne ta et bilde sammen med ham. Det syntes han var stas og stilte villig opp.

 

[ annonse ]

Luksusfellen

Dette er andre gang Kratai er på norsk tv: – De filmet til programmet «Luksusfellen» på TV3 her også, og jeg kom med, men ikke som gjeldsoffer. De filmet rundt omkring i Halden, og filmet meg tilfeldig da jeg var ute og gikk i byen. Da var jeg på tv i hele tre-fire sekunder, ler Kratai.

– Hvordan var det for en jente fra Nong Khai å bosette seg i Halden?

– Jeg husker veldig godt da jeg kom hit første gang og tok tog fra Gardermoen til Halden. Vi gikk gjennom byen og gågata her en helt vanlig ettermiddag. Det var ikke et eneste menneske ute, og jeg spurte Morten hvor alle menneskene var. Jeg kunne ikke se for meg at alle var innendørs. Men jeg trives her. Jeg liker at alt er mye tryggere i Norge. Men jeg skulle ønske det var mer likt Thailand på den måten at man kan kjøpe mat over alt. Morten forklarte meg at her kan man ikke det fordi det er så utrolig mange regler som må følges. 

 

Ikke så mye thaikontakt

– Hvilket inntrykk har du av nordmenn?

– Jeg tror norske menn hjelper til mer hjemme, også med barna. Så tror jeg at norske menn spiller mindre om penger enn mennene gjør i Thailand. Ellers har jeg ikke så mye kontakt med thaimiljøet. Jeg liker bedre å ha kontakt med to-tre venner enn mange jeg ikke kjenner så godt, forteller Kratai, som selvironisk nok tok til seg kallenavnet «Moo» etter at vekten økte pga. endrede kostholdsvaner. 

– Har du prestert å gjøre noen brølere pga kulturelle forskjeller eller språkproblemer?

– Joda, det har jeg, for eksempel da jeg møtte Mortens foreldre for første gang i Thailand. Han hadde lært meg et svensk uttrykk som han sa betydde «skål», som vi pleide å si om vi tok en øl. Da vi spiste med svigerforeldrene tenkte jeg at jeg skulle imponere med det Morten hadde lært meg. Så jeg løftet glasset og sa «Skål ta mej faan». Etter det forklarte Morten meg hva uttrykket egentlig betydde…

– Hvilken fremtidsdrøm har du angående bosted?

– Vi har mange planer. Kanskje vi flytter til Thailand om 10–15 år. Nå reiser vi dit 30 dager i året, men drømmen er å bo halve året i hvert land. I sommer skal vi reise rundt i Norge med bil, og da skal jeg se steder i Norge jeg bare har sett på tv. Jeg trives her, og elsker ribbe, rådyrkjøtt og kantareller. Det jeg ikke liker er dessverre Mortens livrett: Bacalao.

(Thailands Tidende utgave 5/2014 – 1. juli 2014)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Thailand i Norge