[ annonse ]
1. juli 2014

Lederartikkel: Store utskiftinger etter kupp

Skrevet av 
[ annonse ]

Det har vært en begivenhetsrik vår. På Thailands Tidende Nett har vi med jevne mellomrom lagt ut kommentarer med forklaringer på hva som foregår politisk i Thailand. Norske medier har nemlig en tendens til å misforstå.

 

Skandalepressen har forsøkt å late som om situasjonen i Thailand har vært prekær, men hvis man ser bort fra den tabloidiserte versjonen, så har det ikke vært spesielt sterke reaksjoner mot militærkuppet. Vestlige demokratier må jo pr definisjon komme med en offisiell fordømmelse av et militærkupp, men utover dette har det vært stille.

 

Inngrepene ved dette kuppet blir mer omfattende og langvarige enn forrige gang. Neste valg ligger minst ett år frem i tid. Det foregår i disse dager en utskifting av personell i mange offentlige og halvstatlige virksomheter. Thaksin og søsteren Yingluck har hatt mange år på seg til å plassere sine meningsfeller i viktige posisjoner. Dette arbeidet er det militærjuntaen nå vil kansellere.

 

Generalene har opplevd en goodwill fra store deler av befolkningen. Noen og enhver kan bli lei av å se demonstrasjoner på tv hver eneste kveld i et halvt år. Faktum er at politikere og deres gjøremål i Bangkok er uviktig for de aller fleste thaier. De vil kun ha muligheten til å drive med sitt og ikke oppleve altfor mange kjepper i hjulene fra myndighetenes side.

 

[ annonser ]

Men denne positive holdningen til generalene vil ikke nødvendigvis vare evig. Selv om det er forbud mot å kritisere militærjuntaen, så kommer det selvsagt frem hva de holder på med. Vi får håpe at thaiene ikke nok en gang blir skuffet over sine ledere.

 

Siden kuppet har det vært et nært samarbeid mellom politi og det militære. Det slås ned på kriminelle handlinger og nettverk, og det skal ifølge medias rapportering lukes ut korrupsjon fra offentlig virksomhet. Dette er ikke noe nytt for thaiene, men det er vel ingen som tror at man permanent kan fjerne all korrupsjonen i dette landet.

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør

 

(© Thailands Tidende. Utgave 5/2014 – 1. juli 2014)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)