Turkish Airlines er et av selskapene som vil komme med gode tilbud utover høsten. Her sees et av flyene på Suvarnabhumi. Turkish Airlines er et av selskapene som vil komme med gode tilbud utover høsten. Her sees et av flyene på Suvarnabhumi. Foto: Terje Engø
1. juli 2014

Kupp og priskrig gir bunnpris

Skrevet av 

Prisen på flybilletter til Thailand faller kraftig. I høst flyr du tur/retur Oslo-Bangkok for under 4000 kroner. Økende konkurranse og færre passasjerer tvinger selskapene til å dumpe prisene.

 

Emirates starter sine flyvninger fra Oslo 2. september. Passasjerer til Bangkok er utpekt som en av målgruppene. Qatar svarer med å senke sine priser ned i kjelleren for å holde på passasjerene. På toppen har uro og militærkupp medført at færre reiser til Thailand.

Når Emirates starter flyvningene hardner konkurransen om thailandsreisende kraftig til. Fra før har vi Thai Airways og Norwegian som tilbyr direkteflyvninger, samt Austrian, KLM, British Airways, Air France, Finnair, Aeroflot, Turkish Airlines og mange andre som slåss om de samme passasjerene.

Det er ikke bare prisene på økonomiklasse som dumpes men også businessklasse. Både Finnair og Turkish Airlines tilbyr i perioder businessklasse til ned mot 11.000 kroner. Selv i toppsesongen i desember fant vi businessklasse med Finnair til 11.892 kroner.

 

Sjekk søkemotorene

[ annonse ]

Vårt råd til deg som reisende er at du nøye vokter prisene på søkemotorer som Finn.no og Momondo.no. Ser du priser som i tabellene under så kjøp umiddelbart. Det er fredelig i Thailand nå, og folk glemmer fort nyhetene om uro og kupp. Og straks kjøpelysten øker, vil billettprisene stige.

Det kan godt hende det dukker opp gode kampanjepriser utover høsten, men muligheten for at prisene skal falle under 3.900 for økonomiklasse og 11.892 for business er svært liten.

 

Små forskjeller

Prisene varierer hele tiden, men det er for tiden tøff konkurranse. Det ser en blant annet på prisforskjellene mellom de to arabiske selskapene Qatar og Emirates. På økonomiklasse er det bare noen få kroner som skiller. Når prisforskjellen blir så liten er det heller ventetiden i Doha eller Dubai som teller. Men siden det heller ikke er noen stor forskjell i hvor lenge mellomlandingene varer, blir avreisetidspunktene interessante. På de dagene vi har sjekket har Qatar avgang fra Gardermoen klokken 10, mens Emirates letter kl. 13.00. For de som har noen timers reise til Gardermoen blir da Emirates mer praktisk.

Det kan også være interessant å sjekke tidspunktet for avreise fra Bangkok. Det er ikke alle som liker avgang tidlig på morgenen, men foretrekker å fly rundt midnatt eller litt senere. Det er lettere å sove på flyet om natten enn om dagen.

 

Julepriser

Det nærmer seg jul. Prisene ligger nå rundt 7 – 8000 kroner ved avreise 20. desember og retur 3. januar. Selv om billetter nok vil være tilgjengelig utover høsten til samme pris, vil det bli vanskeligere og vanskeligere å få billetter med korte reisetider til overkommelige priser.

Finnair har allerede kommet med flere kampanjepriser for å sikre passasjerer i høst. Men selskaper som Austrian, Swissair og Turkish Airlines sitter på gjerdet. De ønsker tydeligvis ikke å selge billetter til rundt 4000 kroner. Uansett vil de nok ganske snart tilby priser i leiet 4300 – 4600 kroner utover høsten. Også det er billig. Dette er selskaper som fortsatt tilbyr full service om bord. Spesielt Turkish Airlines har fått mye heder i ulike internasjonale kåringer. Problemet er dessverre at mange av de billigste billettene de selger innebærer overnatting i Istanbul på ut- eller returreise.

(Thailands Tidende utgave 5/2014 – 1. juli 2014)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge