[ annonse ]
2. august 2014

Khon Kaen i rask utvikling

Skrevet av 

Tradisjonelt har ungdommen i Khon Kaen tatt utdannelse og deretter reist inn til Bangkok eller et av turiststedene for å jobbe. I stadig økende grad er det imidlertid et næringsliv som ansetter de lokale talentene. Det dreier seg om IT, programvareindustri og annen høyteknologisk industri, små fabrikker av ulik art samt logistikkfirmaer. Dette fører igjen med seg større økonomisk utvikling og et godt marked for eneboliger og kondoleiligheter.

Ifølge Bangkok Post ble det bråstopp i eiendomsmarkedet i første halvår i år grunnet politiske uroligheter, men i annet halvår skal det lanseres ikke mindre enn 15 eiendomsprosjekter. Disse har en verdi av til sammen 4 milliarder baht, ifølge tall som eiendomsutviklerne der («Khon Kaen Real Estate Association») sitter med.

Det er for tiden overskudd av kondoleiligheter i Khon Kaen, så det meste som lanseres nå er enten eneboliger eller rekkehus. Prosjektene har typisk mellom 100 og 200 enheter til salgs, og det er både lokale utviklere og større firmaer fra Bangkok som lanserer.

[ annonse ]

Som eksempler på prosjekter kan vi nevne rekkehus med startpris på 1,7 millioner baht fra utvikleren Supalai, samt eneboliger fra 4,7 millioner baht fra Sansiri, begge er store, børsnoterte selskaper. Lokale utviklere tilbyr rimeligere priser enn dette.

Khon Kaen er den niende største byen i Thailand, og en av de fire store byene i Isan. Det offisielle innbyggertallet er 112.000, men normalt kan man legge på en god del for å finne det reelle tallet, siden folk her ikke alltid bryr seg med å melde adresseendring. (dae)

(Thailands Tidende utgave 6/2014 – 1. august 2014)

 

Lest 704 ganger

Lik Thailands Tidende på Facebook:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonse ]

Interaktive oversikter

Siste rubrikkannonser

View Talay 5D – 86 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 5D – 86 kvm

Leilighet ønskes leid Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

Påkostet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Påkostet villa Bang Sarey

Fullt utrustet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Fullt utrustet villa Bang Sarey

Ønsker å leie i Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage