annonse:
2. august 2014

Thaijournalister bekymret

Skrevet av 

Thailands journalistorganisasjon (Thai Journalists Association – TJA) er bekymret over militærjuntaens ordre angående media. 18. juli kom det en ordre som sa i klare ordelag at det var forbudt for massemedier å kritiserer juntaens arbeid. Dette inkluderte intervjuer med myndighetspersoner, akademikere og politikere som måtte ha en kritisk holdning til juntaen. 

Journalistorganisasjonen kom raskt med en uttalelse hvor de sa at journalister i Thailand allerede er meget forsiktige med å lage rapporter som kan bidra til å øke den politiske konflikten og at det ikke var noe behov for juntaen å poengtere dette en gang til.

Talsmenn for juntaen sa på sin side at det ikke var noe nytt i ordrene, bare at de hadde satt sammen tidligere ordre for å gjøre situasjonen klarere for media, inkludert radio, tv, print og web.

Lederen i TJA, Pradit Ruangdit, uttalte at de nye ordrene burde kunne vært dekket av eksisterende lover, som allerede spesifiserer at media ikke skal egge til konflikt og må rapportere kun sannheten. (dae)

(Thailands Tidende utgave 6/2014 – 1. august 2014)

 

Lest 531 ganger

Likte du denne artikkelen? Lik Thailands Tidende på Facebook:

annonser:

forsiden

Utgave 2 – 1. februar:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

32 m2 Pattaya
( / Leilighet til leie)

noimage

Isuzu MU-X
( / Til salgs)

noimage

Rolig 3-roms Nordic Terrace
( / Leilighet selges)

Rolig 3-roms Nordic Terrace

Flott leilighet på Jomtien
( / Leilighet til leie)

Flott leilighet på Jomtien

Beste beliggenhet på Jomtien
( / Leilighet selges)

Beste beliggenhet på Jomtien