2. august 2014

Thaijournalister bekymret

Skrevet av 

Thailands journalistorganisasjon (Thai Journalists Association – TJA) er bekymret over militærjuntaens ordre angående media. 18. juli kom det en ordre som sa i klare ordelag at det var forbudt for massemedier å kritiserer juntaens arbeid. Dette inkluderte intervjuer med myndighetspersoner, akademikere og politikere som måtte ha en kritisk holdning til juntaen. 

Journalistorganisasjonen kom raskt med en uttalelse hvor de sa at journalister i Thailand allerede er meget forsiktige med å lage rapporter som kan bidra til å øke den politiske konflikten og at det ikke var noe behov for juntaen å poengtere dette en gang til.

Talsmenn for juntaen sa på sin side at det ikke var noe nytt i ordrene, bare at de hadde satt sammen tidligere ordre for å gjøre situasjonen klarere for media, inkludert radio, tv, print og web.

Lederen i TJA, Pradit Ruangdit, uttalte at de nye ordrene burde kunne vært dekket av eksisterende lover, som allerede spesifiserer at media ikke skal egge til konflikt og må rapportere kun sannheten. (dae)

(Thailands Tidende utgave 6/2014 – 1. august 2014)

 

Lest 543 ganger
annonse:

forsiden

Utgave 4-2017 (1. april):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven

Siste rubrikkannonser

Ønsker å leie i Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A

Penthouse i Pattaya
( / Leilighet til leie)

Penthouse i Pattaya

Utleieprosjekt i Hua Hin
( / Til salgs)

Utleieprosjekt i Hua Hin

Honda City, Jomtien
( / Til salgs)

Honda City, Jomtien