[ annonse ]
2. august 2014

Immigration lokker kambodsjanere tilbake

Skrevet av 
[ annonse ]

Det meldes om lav aktivitet på byggeplassene i Pattaya etter at militærjuntaen etter overtakelsen i mai uttalte at de ville slå ned på ulovlig arbeidskraft. Juntaen har forbudt kritisk pressedekning av dens virksomhet, noe som førte til at ryktebørsen gikk over i høygir.

Det verserte rykter om at uregistrerte kambodsjanere ble fengslet, torturert og til og med drept. Det førte til at over 200.000 illegale arbeidere flyktet tilbake til hjemlandet. Mens vestre deler av Thailand gjerne bruker billig arbeidskraft fra Burma, er det kambodsjanere som dominerer på østsiden av Thaibukta, og det var kambodsjanerne som fikk panikk og stoppet hjulene i byggenæringen i Pattaya.

Nå har immigrasjonsmyndighetene i følge Pattaya Mail gått ut og forsøkt å berolige kambodsjanere og deres arbeidsgivere og sagt at de kan få 60 dagers midlertidig arbeidstillatelse bare arbeidsgiverne melder seg og søker på arbeidernes vegne. Fast arbeidstillatelse krever en legeundersøkelse og kvittering for betalt sykeforsikring, men det gjelder altså ikke for midlertidig tillatelse.

Saek Wannamaethee, pressetalsmann for Utenriksdepartementet, gikk ut for å dementere de verste ryktene, og sa at Thailand ikke hadde noen planer om noen massedeportasjon av kambodsjanske arbeidere. (dae)

(Thailands Tidende utgave 6/2014 – 1. august 2014)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)