1. september 2014

Emirates starter flyvninger fra Oslo

Skrevet av 

Det blir stor kapasitetsøkning og sterkere konkurranse når Emirates 2. september startet sine flyvninger fra Gardermoen.

 

2. september starter flyselskapet Emirates flyvninger mellom Oslo og Dubai. Selskapet som holder til i Dubai i De forente arabiske emirater har satt inn fly av typen Boeing 777-300ER på ruten. Dette flyet har 8 suiter på første klasse, 42 flatbed-seter på businessklasse og 310 seter på økonomiklasse.

Flyene har avgang 13.55 og en flytid på 6.55 timer fra Oslo til Dubai og 6.20 timer fra Dubai til Bangkok. I Dubai er det normalt snakk om 4.15 eller 4.50 timer ventetid. Forbindelsen mellom Dubai og Bangkok flys med enten 777-300ER eller gigantflyet Airbus A380-800.

På returreisen er flytiden 6.50 timer til Dubai og 7.25 videre til Oslo, hvor flyet lander klokken 13.00. Bruker en avgang klokken 01.55 er oppholdet i Dubai for skifte av fly bare en time og et kvarter.

 

Gunstige priser

Prismessig er Emirates svært konkurransedyktige. Når dette skrives er rimeligste økonomiklassebilletter i september fra Oslo priset til 4.474 kroner, mens businessklasse koster 16.028 kroner.  Skulle du ønske å flotte deg med en av suitene på første klasse må du bla opp 31.778 kroner.

[ annonse ]

Flere nettbaserte reisebyråer tilbyr billettene til en hundrelapp eller to mindre. Men når du har betalt ulike betalings- og servicegebyrer er prisen stort sett den samme som om du kjøper direkte fra flyselskapet.

Selskapet har avganger sju dager i uken. Dette representerer en stor kapasitetsøkning fra Gardermoen – på årsbasis hele 113.150 økonomiseter, 15.330 businesseter og nesten 3000 førsteklasseseter.

 

Gratis pause i Dubai

Emirates har fem avganger mellom Dubai og Bangkok hvert døgn. Dette gjør det mulig å kombinere reisen med et døgns stopp i byen uten at det medfører noe tillegg i prisen. Dubai er en livlig by med et spennende natteliv, flotte restauranter og sannsynligvis Midtøstens beste muligheter for shopping for eksempel innen klær og elektronikk.

Flyplassen i Dubai er også svært moderne med et omfattende tilbud av butikker og serveringssteder. 

For leserne av Thailands Tidende er nok Emirates mest interessant i forbindelse med reiser til Bangkok. Men fra Dubai har selskapet hele 164 internasjonale forbindelser til samtlige av klodens kontinenter.

En liten advarsel: Sørg for å unngå rad 50 når du flyr fra Oslo. Disse setene kan ikke legges ned, og de er like ved toaletter og pantry.

(Thailands Tidende utgave 7/2014 – 1. september 2014)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge