[ annonse ]
1. september 2014

Emirates starter flyvninger fra Oslo

Skrevet av 
[ annonse ]

Det blir stor kapasitetsøkning og sterkere konkurranse når Emirates 2. september startet sine flyvninger fra Gardermoen.

 

2. september starter flyselskapet Emirates flyvninger mellom Oslo og Dubai. Selskapet som holder til i Dubai i De forente arabiske emirater har satt inn fly av typen Boeing 777-300ER på ruten. Dette flyet har 8 suiter på første klasse, 42 flatbed-seter på businessklasse og 310 seter på økonomiklasse.

Flyene har avgang 13.55 og en flytid på 6.55 timer fra Oslo til Dubai og 6.20 timer fra Dubai til Bangkok. I Dubai er det normalt snakk om 4.15 eller 4.50 timer ventetid. Forbindelsen mellom Dubai og Bangkok flys med enten 777-300ER eller gigantflyet Airbus A380-800.

På returreisen er flytiden 6.50 timer til Dubai og 7.25 videre til Oslo, hvor flyet lander klokken 13.00. Bruker en avgang klokken 01.55 er oppholdet i Dubai for skifte av fly bare en time og et kvarter.

 

Gunstige priser

Prismessig er Emirates svært konkurransedyktige. Når dette skrives er rimeligste økonomiklassebilletter i september fra Oslo priset til 4.474 kroner, mens businessklasse koster 16.028 kroner.  Skulle du ønske å flotte deg med en av suitene på første klasse må du bla opp 31.778 kroner.

[ annonser ]

Flere nettbaserte reisebyråer tilbyr billettene til en hundrelapp eller to mindre. Men når du har betalt ulike betalings- og servicegebyrer er prisen stort sett den samme som om du kjøper direkte fra flyselskapet.

Selskapet har avganger sju dager i uken. Dette representerer en stor kapasitetsøkning fra Gardermoen – på årsbasis hele 113.150 økonomiseter, 15.330 businesseter og nesten 3000 førsteklasseseter.

 

Gratis pause i Dubai

Emirates har fem avganger mellom Dubai og Bangkok hvert døgn. Dette gjør det mulig å kombinere reisen med et døgns stopp i byen uten at det medfører noe tillegg i prisen. Dubai er en livlig by med et spennende natteliv, flotte restauranter og sannsynligvis Midtøstens beste muligheter for shopping for eksempel innen klær og elektronikk.

Flyplassen i Dubai er også svært moderne med et omfattende tilbud av butikker og serveringssteder. 

For leserne av Thailands Tidende er nok Emirates mest interessant i forbindelse med reiser til Bangkok. Men fra Dubai har selskapet hele 164 internasjonale forbindelser til samtlige av klodens kontinenter.

En liten advarsel: Sørg for å unngå rad 50 når du flyr fra Oslo. Disse setene kan ikke legges ned, og de er like ved toaletter og pantry.

(Thailands Tidende utgave 7/2014 – 1. september 2014)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)