Lena Reif forsvarte aksjonene på NRK. Lena Reif forsvarte aksjonene på NRK. (faksimile fra nrk.no)
25. september 2014

Kommentar: Ufattelig overtramp fra Kripos

Skrevet av 

Kripos har vært på Gardermoen på jakt etter pedofile nordmenn. De intervjuet norske menn på vei hjem fra ferie i Thailand. – Det var ingen som var mistenkt for noe kriminelt. Dette var kun kartleggingssamtaler, uttalte Lena Reif, leder for Kripos' seksjon for seksuallovbrudd, til NRK.

 

Jeg bor i en politistat som nå også er blitt et militærdiktatur. Likevel må jeg si at det er lenge siden jeg har sett politimakt blitt brukt på en så hårreisende feil måte. Her blir nordmenn trakassert fordi de 1. er menn og 2. har feriert i Thailand. Reif kommer med bortforklaringer overfor NRK  slik som at folk jo bare kunne la være å vise frem bildene fra ferien, eller at politiet var på jakt etter kilder, ikke bare kriminelle.

 

Det er over hundre tusen nordmenn som reiser til Thailand hver år. Etter å ha søkt i avisarkiver fra 1945 til i dag finner jeg omtale av tre rettssaker hvor nordmenn er dømt for pedofili i Thailand. Men antall saker er ikke poenget. Selv om det hadde vært tusener av nordmenn som hadde forgrepet seg på thailandske barn hvert år kunne likevel ikke politiet operert på denne måten. De må gjøre jobben sin og skaffe beviser før de begynner å plukke ut folk på denne måten.

 

Folk synes naturlig nok at mishandling av barn er ille, men ingen form for kriminalitet gjør det greit å sette til side nordmenns personlige frihet og rettsvern i jakten på forbrytere. Denne saken stinker av politikk og politisk korrekthet, for jeg kan ikke se for meg at en noenlunde erfaren politimann på eget initiativ kunne kommet opp med en så feil fremgangsmåte. Kripos skylder oss en forklaring på hvordan dette kunne skje.

 

[ annonse ]

Dag A. Ekeberg, redaktør

 

(Thailands Tidende Nett 25. september 2014)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge