Oslo Airport Gardermoen har blitt mye rimeligere å fly fra bare på noen få år. Oslo Airport Gardermoen har blitt mye rimeligere å fly fra bare på noen få år. (Foto: Radosław Drożdżewski)
1. oktober 2014

Oslo er blitt billigby for luftfart

Skrevet av 

Oslo er nå billigere enn både Stockholm, København og London når det gjelder turer til Thailand. Januar-billetter tur/retur Bangkok selges nå for godt under 4000 kroner. 

 

Økt konkurranse gjør at en thailandtur nå er billigere fra Oslo enn fra byer som London, Stockholm og København. Er du rask på labben kan du sikre deg billetter for rett i overkant av 3500 kroner tur/retur. Økt konkurranse og trøbbel i Ukraina har gjort det svært billig å fly fra Oslo.

Hvis du allerede nå vet at du skal til Thailand i januar er det mulig å reise med Aeroflot for bare 3578 kroner tur/retur. Det er mange år siden vi har sett så lave priser.

En viktig årsak til Aeroflots drastisk senkede priser er nok de politiske urolighetene samt russiske trusler om at vestlige fly ikke vil få fly over russisk territorium. De frykter at salget av seter vil stoppe opp om Russland gjør alvor av trusselen om å stenge luftrommet. Nå tror få at en slik sanksjon vil bli langvarig. Møtes den av tilsvarende sanksjoner fra europeiske land vil det ramme Russland mer enn vesten.

 

Ukrainian aktive

Også Ukrainian International Airlines driver nå aktiv markedsføring overfor skandinaviske passasjerer. Årsaken er nok også knyttet mot konflikten med Russland. Antakelig har selskapet hatt en del russiske passasjerer på forbindelsen mellom Kiev og Bangkok. Disse er det nok for tiden færre av, og da fris det til skandinaviske reisende isteden.

[ annonse ]

Når dette skrives har Aeroflots lave priser vært tilgjengelige i over en uke. Samtidig har også Emirates – som i begynnelsen av september startet flyvninger mellom Oslo og Dubai – redusert sine priser til 3755 kroner på en rekke avganger i januar.

 

Oslo blitt rimelig

Det er tydelig at konkurransen om de norske kundene har blitt skjerpet kraftig etter at Qatar, Norwegian og Emirates begynte å konkurrere om passasjerene til Thailand. For tre-fire år siden var prisene fra Oslo normalt høyere enn fra både London, København og Stockholm. Faktisk var prisforskjellene ofte så store at det kunne være en tusenlapp, kanskje mer å spare på å kjøpe billett til en av de nevnte byene, og så kjøpe billett videre derfra.

Oslo er ikke lenger en dyr by å fly fra. Som prisoversikten vi har laget viser, er det ofte billigere å fly fra Oslo til Bangkok enn fra London til Bangkok. Det tyder på et voldsomt fall i prisene på reiser fra Oslo.

Det er unntak. Skal du reise i desember så er det litt rimeligere billetter hvis en har utreise fra en av de andre byene. Det samme er tilfelle om en kjøper en langtidsbillett på for eksempel seks måneders opphold med utreise i januar. Men selv om Oslo da ikke er billigst er det småpenger som skiller. Det vil derfor ikke være lønnsomt å reise ut fra noen av de andre byene.

 

Julebilletter allerede dyre

Prisene for billetter i juletiden er allerede kommet opp på et høyt nivå. Reiser du ut etter 15. desember og har retur en av de første dagene i januar må du regne med at det begynner å bli svært vanskelig å finne priser under 10.000 kroner. I hvert fall hvis en ønsker en kort og behagelig reisetid hver vei.

I prisoversikten har vi ikke lagt vekt på antall mellomlandinger og total reisetid. Den varierer kraftig, og noen av de rimeligste prisene involverer lange opphold ved flybytte. Men det fantastisk rimelige tilbudet fra Aeroflot har total reisetid hver vei på henholdsvis 13:25 timer og 14:15 timer.

I oversikten er det gitt priser for både Air Berlin og Etihad. Siden Etihad har kjøpt opp Air Berlin har de brukt det tyske flyselskapet som «feeder» til Abu Dhabi. Selv om prisen blir oppgitt av Etihad, så flyr en ofte med Air Berlin til Abu Dhabi og så Etihad videre til Bangkok.

(Thailands Tidende utgave 8/2014 – 1. oktober 2014)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge