[ annonse ]
1. november 2014

Koh Samui ønsker selvstyre

Skrevet av 
[ annonse ]

Turistøya Koh Samui ønsker seg nå samme status som Pattaya – som har en spesiell bystatus som gjør at de har sitt eget sentraliserte budsjett og ikke er avhengige av  myndighetene i provinshovedstaden Chonburi. I dag må myndighetene på Koh Samui ha godkjenning fra fastlandet – fra provinshovedstaden Surat Thani – for det meste de foretar seg.

Seni Puwasetthavorn, presidenten i Tourism Promotion Association på øya, sier til Bangkok Post at ting som gatelys og vegskilting forfaller og har altfor dårlig kvalitet. Med selvstyre vil øya ha mulighet til raskt å rette opp slike ting.

Etter sigende har arbeidet med forslag om selvstyre pågått i ti år, men både næringslivet og det offentlige er nå enige om hvordan dette bør skje.

Visestatsminister Wissanu Kreangam sier at sentralmyndighetene i Bangkok er blitt varslet om at forslaget er nært forestående. Han sier at det også vil bli vurdert tilsvarende spesialstatus for Mae Sot-distriktet i Tak og Laem Chabang i Chonburi. Førstnevnte har stor grensehandel med Myanmar, mens Leam Chabang er landets viktigste dypvannshavn. (dae)

(Thailands Tidende utgave 9/2014 – 1. november 2014)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)