1. november 2014

Lederartikkel: Røverhistorier om Thailand

Skrevet av 

Tabloidiseringen i aviser og nye medier er tilnærmet komplett. Folk vil lese røverhistorier. Det er dette de klikker på, ergo er det dette som blir servert. I dag kan man i praksis sitte og lese røverhistorier døgnet rundt.

Men det betyr ikke at det skjer mer røveri enn før. Snarere tvert i mot. Kriminaliteten synker i mange land. Tidligere i år var det oppslag i media om at norsk kriminalitet, basert på politiets statistikk, er halvert de siste ti årene. I USA går kriminaliteten jevnt nedover, i EU-området likedan, hvis man skal tro Wikipedia. Uheldigvis finnes det ingen god statistikk over kriminalitet i Thailand, så da får vi isteden bruke erfaring og observasjon: Thailand er et usedvanlig trygt land å oppholde seg i hvis man bruker sunn fornuft og opptrer med vanlig folkeskikk.

De som blir utsatt for overfall og ulykker i Thailand er ofte folk som har lagt igjen fornuften hjemme. Thaier er overbærende og vanskelige å hisse opp. Vi kan si og gjøre alskens dumt, og de bare ler og skriver det av på kontoen for «rare faranger». Når man leser i Pattaya-avisene om overfall på Beach Road og turister som får problemer på politistasjonen så er det som oftest en historie bak det hele. Bruk hode så slipper du å havne i disse spaltene.

Men med all fokuset på drapene på de to britiske backpackerne på Koh Tao 15. september så har det dannet seg et bilde av et farlig ferieland. Det er ikke minst myndighetenes egen skyld. Politiet og myndighetene i Thailand har gjort mange feil i drapssaken på Koh Tao. For det første fulgte de litt for godt med på ryktebørsen på Facebook. Dernest begynte de å løpende uttale seg til pressen om teorier og mulige spor. Nå er de sure på pressen og ulike bloggere som kritiserer politiet, men det er litt i seneste laget.

Tabloidpressen skriver at dette er undergangen for thailandsk turisme. Men dette skriver de hver gang, og det stemmer aldri. Det kommer 20-25 millioner utlendinger til Thailand pr år. Selvsagt vil noen bli utsatt for ulykker og kriminelle handlinger, slik som overalt ellers. New York, for eksempel, er et populært reisemål for nordmenn. Der skjer det i snitt et drap hver eneste dag. Men man fraråder ikke folk å reise av den grunn.

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør

 

[ annonse ]

(© Thailands Tidende. Utgave 9/2014 – 1. november 2014)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge