1. november 2014

Du sparer mye på å bytte fly

Skrevet av 

Hvis du skal til Thailand i februar sparer du i snitt 1975 kroner på å velge billigste alternativ istedenfor å fly direkte med Norwegian.

 

Er Norwegian virkelig et lavprisselskap? Dette spørsmålet ser man diskutert på mange webfora, og vi har forsøkt å finne et svar. Vi har sjekket alle selskapets avganger kommende februar måned og sammenlignet med henholdsvis Thai Airways’ direkterute og billigste andre alternativ – som innebærer flybytte. For øvrig må man også på enkelte avganger med Norwegian bytte fly, i en av de andre skandinaviske hovedstedene. I vår tabell er turer med ett slikt flybytte (enten på tur eller retur) merket med en stjerne.

Sammenlignet med Thai Airways, som er eneste andre tilbyder av direkterute, så er Norwegian konsekvent billigst. Men det må legges til at Thai Airways er et genuint direktetilbud uten verken mellomlanding eller flybytte. Norwegian har av og til mellomlanding i andre skandinaviske hovedsteder selv om man slipper å bytte fly.

 

Mye å spare

Hvis vi sammenligner Norwegian-prisene med alle andre selskaper, så er det mye å spare på å ta et flybytte underveis.

På samtlige dager hvor det var tilgjengelige avganger med Norwegian – det vil si alle dager unntatt lørdager og søndager – så var Norwegian i snitt 1975 kroner dyrere enn billigste alternativ. Da dette er skattefrie besparelser, vil det bety at de fleste reisende må tjene minst 3000 kroner brutto for å dekke merutgiften de får ved å bruke Norwegian.

[ annonse ]

Norwegian er altså ikke konkurransedyktig når det gjelder billigbilletter for de som ikke har noe imot flybytte. Det nytter nødvendigvis heller ikke å  lokke med nye Dreamliner-fly. Qatar bruker også Dreamliner fra Oslo, og stort sett alle selskapene med lave priser har svært nye fly. 

 

Spar uten bagasje og mat

I prisene til Norwegian har vi lagt inn pris for 20 kilo bagasje samt mat og drikke. Det bør bemerkes at Thai Airways, Qatar Airways og Emirates tilbyr 30 kilo bagasje på økonomiklasse. De tilbyr også gratis drikke og snacks hele turen. Dette koster ekstra hos Norwegian, da det i prisen bare er inkludert drikke til måltid.

Når prisene i tabellen leses, bør man ha i mente at hvis man reiser uten bagasje og tar med seg mat og drikke selv, så blir Norwegians priser 998 kroner rimeligere.

(Thailands Tidende utgave 9/2014 – 1. november 2014)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge