[ annonse ]
1. desember 2014

Startet motebutikk i kjelleren

Skrevet av 

37 år gamle Kurab Røen kommer fra Thailand men bor nå i Leikanger. I et intervju med Sogn Avis forteller hun hvordan Innovasjon Norge var delaktige i at hun startet opp sin nettbaserte motebutikk Nadeeshop. Røen var nemlig deltaker på «Global Future», som er Innovasjon Norges program for innvandrere med høy utdanning.

Det er jordbruksfag Kurab Røen har utdanning i, men det ble fort klart at det var tekstiler som skulle bli satsingsområdet, siden hun var vokst opp i et hjem hvor den nå avdøde moren brukte mye tid på å produsere tekstiler fra bomull og silke. 

Røen forteller at hun fikk hjelp fra Leikanger kommune og Sogn næring til å finne ut hvordan hun kunne søke økonomisk støtte til prosjektet. Hun har fått hjelp til webprogrammering og fotografering. Nettsiden er oppkalt etter datteren Nadee og åpnet offisielt 31. oktober. 

[ annonse ]

Det er dameklær det dreier seg om, og hele landet er målgruppe. Hun forteller til Sogn Avis at den første kunden kom fra Askim. Røen kjøper inn klær selv. For tiden dreier det seg om mye klassisk i svart og hvitt, men til våren lover hun mer duse farger. 

Til daglig jobber 37-åringen på laboratoriet til Lerum og i Njøs Næringsutvikling, og hun sier til avisa at hun foreløpig ikke tør å satse på mote på heltid.

Røen kom til Norge opprinnelig for å jobbe på gård. Hun traff sin norske ektemann etter en tid i arbeide i Leikanger. (dae)

(Thailands Tidende utgave 10/2014 – 1. desember 2014)

 

Lest 560 ganger

Lik Thailands Tidende på Facebook:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonse ]

Interaktive oversikter

Siste rubrikkannonser

View Talay 5D – 86 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 5D – 86 kvm

Påkostet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Påkostet villa Bang Sarey

Fullt utrustet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Fullt utrustet villa Bang Sarey

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A

Penthouse i Pattaya
( / Leilighet til leie)

Penthouse i Pattaya