annonse:
1. desember 2014

Fem prosent av verdens statsløse bor i Thailand

Skrevet av 

FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) vil få slutt på statsløshet innen 2024. De har derfor startet den globale kampanjen «I Belong». Statsløse mangler statsborgerskap eller nasjonalitet og dermed menneskerettighetene som følger med. Ifølge UNHCR fører det til vanskeligheter med å få jobb og at barn nektes å gå på skolen, melder NTB. Voksne statsløse blir ofte nektet helsetjenester og har ingen rett til å bevege seg fritt.

Thailand er blant de øverste på lista over statsløse. Mer enn 500.000 mennesker er statsløse her. Mange av dem kommer fra etniske fjellstammer som har tilhold i områdene som grenser til nabolandene Myanmar og Laos. 

Det landet i verden med flest statsløse personer er Myanmar, som har ca. én million statsløse innbyggere av den etniske gruppen Rohingya. Andre land med et høyt antall statsløse er Elfenbenskysten, Kuwait, Syria, Nepal, Latvia, Irak og Den dominikanske republikk.

Løsningen på dette problemet kan være så enkel som å endre noen ord i et lands statsborgerlov, som Bangladesh gjorde for å gi statsborgerskap til 300.000 statsløse i 2008. (dae)

(Thailands Tidende utgave 10/2014 – 1. desember 2014)

 

Lest 523 ganger

Hold deg oppdatert – lik Thailands Tidende på Facebook:

Mer fra samme kategori

annonse:

forsiden

Utgave 10 – 1. oktober:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

Bygning og trykkeri
( / Hus til salgs)

Bygning og trykkeri

Flybilletter Bangkok-Phuket
( / Til salgs)

noimage

Land til salgs Rayong
( / Land til salgs)

Land til salgs Rayong

Condo i Pattaya
( / Leilighet selges)

noimage

View Talay 3 – 97 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3 – 97 kvm