1. januar 2015

Ny rute via Afrika til Bangkok

Skrevet av 

De færreste forbinder Ethiopian Airlines med reiser mellom Oslo og Bangkok, men det har endret seg nå. Selskapet starter flyvninger mellom Oslo og landets hovedstad Addis Abeba før sommeren.

 

I begynnelsen vil flyvningene foregå via Stockholm. Fra Addis Abeba har Ethiopian Airlines direkte forbindelse til Bangkok.

Ethiopian Airlines høres nok ganske eksotisk ut for mange, men det var nok også tilfellet med for eksempel både Emirates, Qatar og Etihad Airways før de ble et vanlig alternativ for nordmenn som skal til Thailand.

Ethiopian Airlines skal det ikke kimses av. Selv om Etiopia ikke er noen kjent feriedestinasjon eller noe ettertraktet sted for forretningsreisende, så er selskapet Afrikas største. Det er større enn mer kjente selskaper som South African Airlines og Kenyan Airlines.

 

Foreløpig ganske dyre

Foreløpig har Ethiopian Airlines ikke satset på at eksisterende forbindelse fra Stockholm skal fylles med reisende til Thailand. Flyene har ankomst Addis Abeba klokken 06:45. Deretter er det minimum 16 timers venting på forbindelse til Bangkok. Ankomst til Bangkok er 13:20 på hverdager pluss 11:35 på tirsdager.

Et søk på priser Stockholm–Bangkok viser at selskapet for tiden er 1500–2500 kroner dyrere enn det som er et normalt prisleie på 4100–5000 norske kroner. Det tyder på at de for øyeblikket ikke har spesiell interesse i å bruke denne ruten som en feeder til forbindelsen videre til Bangkok.

 

Bangkok et naturlig valg

Når selskapet er bedre etablert på Oslo er planen å fly direkte Oslo–Addis Abeba. Da vil kapasiteten fra Skandinavia bli fordoblet.

Selskapet er på flyvninger fra Stockholm svært konkurransedyktig i pris på destinasjoner som Nairobi og Cape Town. Men trafikkgrunnlaget til afrikanske destinasjoner kan neppe gi nok passasjerer til å fylle fire fly fra både Stockholm og Oslo. Da vil det være naturlig at selskapet forsøker å få avgangstider fra Skandinavia som er bedre tilpasset passasjerer som skal videre til en volumdestinasjon som for eksempel Thailand.

 

Medlem av Star Alliance

Ethiopian Airlines er medlem av Star Alliance, i motsetning til selskapene fra den arabiske gulf som i senere tid har sikret seg solide markedsandeler på thailandsreiser. Dette er en fordel for de som prøver å sikre seg bonuspoeng som medlem i Eurobonus. Selskapet tillater på flyvninger fra Europa til Bangkok 2 x 23 kilo samt håndbagasje på økonomiklasse og 2 x 32 kilo pluss håndbagasje på businessklasse.

I motsetning til enkelte andre nordøstafrikanske flyselskaper serverer Ethiopian Airlines gratis alkohol både til og mellom måltider. Fra Oslo vil det bli fire ukentlige avganger som skal betjenes med en ny Dreamliner.

(© Thailands Tidende. Utgave 1/2015 – 1. januar 2015)

 

Lest 837 ganger
annonse:

forsiden

Utgave 4-2017 (1. april):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven

Siste rubrikkannonser

Ønsker å leie i Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A

Penthouse i Pattaya
( / Leilighet til leie)

Penthouse i Pattaya

Utleieprosjekt i Hua Hin
( / Til salgs)

Utleieprosjekt i Hua Hin

Honda City, Jomtien
( / Til salgs)

Honda City, Jomtien