annonse:
1. februar 2015

Flyselskaper nektes adgang til EU-området

Skrevet av 

Air Asias datterselskaper på Filippinene og i Indonesia er nektet adgang til EU-området. Det er totalt 310 selskaper som står på den oppdaterte lista over de som har flyforbud. Thai-filialen Thai Air Asia er ikke svartelistet. 21 land har totalforbud, og fra Indonesia får bare 5 av 67 flyselskaper lande i Europa, melder NRK.

– Du bør unngå å fly med disse selskapene. Selv ville jeg ikke fløyet med dem, men valgt andre, godkjente flyselskaper hvis det hadde vært mulig, sier Jo Bjørn Skatval, som leder flysikkerhetskomiteen i Norsk Flygerforbund.

Seksjonssjef for flysikring i Luftfartstilsynet, Svein Johan Pedersen, anbefaler reisende å sjekke før de bestiller flybillett. – Det er ingen god reklame for et flyselskap å havne på denne lista. Samtidig er det gode grunner til at noen havner der, sier Pedersen.

Helge Baardseth i reisemagasinet Vagabond sier at forklaringen på at så mange som 310 selskaper har havnet på EUs svarteliste er at de ikke overholder de strenge europeiske reglene for vedlikeholdsfrekvenser og at mange har gamle fly. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 2/2015 – 1. februar 2015)

 

Lest 625 ganger
annonse:

forsiden

Utgave 12 – 1. desember:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

Isuzu MU 7 selges
( / Til salgs)

Isuzu MU 7 selges

Trommis og keyboardist
( / Tjenester)

Trommis og keyboardist

Condo Jomtien - langtidsleie
( / Leilighet til leie)

Condo Jomtien - langtidsleie

Ønsker leilighet i Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

Jomtien Plaza Condotel
( / Leilighet til leie)

Jomtien Plaza Condotel