1. februar 2015

«Oslo» kan også bety Sandefjord

Skrevet av 

Vær observant når du bestiller billetter på internett, ellers kan du risikere en mye dyrere reise enn planlagt.

 

De fleste sjekker dato nøye før de bestiller billett. Men det finnes andre feller man kan gå i. Ønsker du for eksempel å utnytte et tilbud fra KLM skal du være klar over at selskapet har flyvninger både fra Oslo Gardermoen og Oslo Sandefjord (Torp).

Når du søker via en søkemotor kan du oppgi bare Oslo (OSL) og får da opp priser for utreise både fra Gardermoen og Sandefjord. Eksemplet vårt har utreise fra Sandefjord men retur til Gardermoen. Har du ønske om utreise Sandefjord, for eksempel fordi de har gratis langtidsparkering for bil, er alt greit, men da er det også viktig å sørge for at returen er til Sandefjord, ikke Gardermoen.

Verre er det om du er uoppmerksom og ikke legger merke til at det er utreise fra Sandefjord. Når flyet går klokken 06.30 om morgenen og man bør være på flyplassen en time tidligere, er det smått med muligheter å komme seg til Sandefjord. Man får derfor overnatting på hotell i tillegg.

Oppdager du fadesen først når du står på Gardermoen er i praksis hele billetten tapt. Man får nemlig ikke benytte returbilletten om en ikke benytter utreisedelen (unntaket er Norwegian som tillater bruk av returdelen).

Oslo Gardermoen har forkortelsen OSL, mens Oslo Sandefjord ofte heter TRF i flyselskapenes bookingsystemer. Likevel får du ofte opp avganger fra Sandefjord selv om du spesifikt har bedt om priser på Oslo Gardermoen. På andre søk enn til Bangkok kan du også risikere å få opp resultater på Rygge, som også regnes som Oslo. Rygge har koden RYG.

Er feilen først gjort er det ofte lite som kan gjøres. Mange rimelige billetter lar seg ikke endre. I tillegg yter mange av byråene som selger billetter på nett en slett service, og de forlanger ofte et servicegebyr som betales sammen med billetten hvis du skal ha mulighet til å be om hjelp til å endre en kjøpt og betalt billett. Ansvaret for at du gjør alt riktig ligger helt og holdent på kjøperen.

[ annonse ]

(© Thailands Tidende. Utgave 2/2015 – 1. februar 2015)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge