1. februar 2015

Flybilletter selges til bunnpris

Skrevet av 

I andre halvdel av januar har det fortsatt vært mulig å få billetter til Bangkok for under 4000 kroner. Billigst er Turkish Airlines som tilbyr billetter helt ned til 3 736 kroner. Enkelte selskaper har ennå ikke startet sine kampanjer grunnet usikkerhet om valuta og oljepriser.

 

Da Thailands Tidende undersøkte prisnivået fikk vi ikke opp priser under 5700 kroner fra verken Swiss Air, Austrian Airlines, Finnair eller Lufthansa. Derimot tilbød Emirates på lik linje med Turkish Airlines billetter til under 4000 kroner tur/retur Oslo – Bangkok. Både Qatar og Aeroflot hadde priser på under 5000 kroner. 

Sannsynligvis venter en del selskaper med å selge rimelige billetter til Qatar og Emirates har solgt ut det meste av sine billige seter. Emirates pleier i deler av året å sette sine priser relativt kraftig opp. Om de velger å gjøre det nå på flyvninger fra Oslo kommer helt an på hvor mye de selger. Går flyene halvtomme kan det bety lave priser frem mot sommeren.

 

Kan gi færre reisende

Samtidig som norsk næringsliv melder om fare for at tusener vil miste sine arbeidsplasser innen oljeindustrien er det nedgang i antall forretningsreisende. Ansatte i oljeindustrien er ikke bare viktige for flyselskapene på grunn av høy lønn, men også på grunn av arbeidstidsordninger som gjør at disse kan reise oftere enn folk flest.

[ annonse ]

Spørsmålet blir om svekkelsen av norsk økonomi vil medføre at selskaper som Emirates og Qatar reduserer eller stopper flyvningene på Oslo. Det kan også bety vansker for Norwegian. Foreløpig er det ingen grunn til å tro at noen selskaper vil redusere flyvningene før sommeren. Det betyr at prisene i første halvår kan forbli lave.

 

Billig på businessklasse

I vår oversikt denne gang har vi også oppgitt priser på businessklassebilletter. Et tegn på at Emirates sliter med å fylle opp setene er deres businessklasse som i vårt søk kom ut med en pris på 15.244 kroner. Dette var den nest rimeligste prisen vi fant på businessklasse. Den billigste var en kombinasjon av SAS til Amsterdam og videre med Air China. Her var det mulig å fly businessklasse for bare 12.744 kroner. Dette kan tyde på en svikt i salget på businessklasse.

Finnair koster 15.285 kroner, men Emirates’ businessklasse er nok noen hakk bedre i kvalitet. Thai Airways skal ha hele 21.560 kroner for en billett på businessklasse. Heller ikke Thai Airways kan måle seg med kvaliteten til Emirates, men de flyr til gjengjeld direkte.

Vi har også sammenlignet priser for billetter med retur etter ca. et halvt år. Disse er dyrere siden det medfører en økonomisk risiko for selskapene å selge så lang tid i forveien.

I tillegg har vi søkt på priser for enkeltbilletter. Det har tidligere vært atskillig dyrere å reise på to enkeltbilletter istedenfor en tur/retur. Men som vår oversikt viser er det nå en rekke flyselskaper som tilbyr rimelige enveisbilletter.

 

Forsiktig med enveisbilletter

Skal en kjøpe enveisbillett må en være forberedt på at flyselskapet vil spør om å få se et visum i passet. Har du ikke det vil de be om en skriftlig garanti hvor du forplikter deg til å betale for returreisen om du nektes innreise i Thailand. Immigrasjonslovene i Thailand forutsetter at du har tur/returbillett eller annet bevis på at du skal reise ut av landet. Vi vet ikke hvor ofte det skjer at noen blir spurt om å vise returbillett ved ankomst, men det forekommer.

(© Thailands Tidende. Utgave 2/2015 – 1. februar 2015)

 

 

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge