1. mars 2015

Handikappet roser Thailand

Skrevet av 

Porsgrunn Dagblad trykket nylig en beretning fra Jan B. Rønhaug som hadde vært på ferie i Thailand. Rønhaug bruker krykke og var oppgitt over hvor lite behjelpelige nordmenn var da han skulle komme seg hjem fra Gardermoen. Dette sto i så stor kontrast til hjelpsomheten han møtte på ferieturen i Thailand at han gikk rett til lokalavisa.

Rønhaug forteller at han ble hjulpet helt fra han reiste seg fra flysettet i Bangkok til han var i taxien. Han ble prioritert i passkontrollen. Ved ankomst til hotellet byttet de ham over til et rom i første etasje uten at han trengte å spørre. Bagasjen ble naturligvis brakt til rommet, og de ga beskjed om at det bare var å si fra hvis han trengte noe. Ute i gatebildet opplevde han at en taxisjåfør stoppet bilen, gikk ut og geleidet ham over gaten. Ved hjemreisen fra Suvarnabhumi fikk han tildelt rullestol og en egen medhjelper som hjalp ham i flere timer.

Etter dette var det et stort sjokk for Rønhaug å lande i Norge. På Gardermoen ble han riktignok tilbudt rullestol, men kun hvis han hadde egen medhjelper. Den videre gang til NSBs stasjonsområde måtte han klare selv. På terminalen var det bare å bli stående, det fantes ingen benker og ingen stang å holde seg i.

Inne på toget viste det seg at toalettet var stengt. Konduktøren ba ham om å gå til neste vogn. Byttet over til buss var ikke mye hyggeligere. Bussjåføren viste ingen mine til å hjelpe en bevegelseshemmet man med koffertene.

Avslutningsvis stiller Rønhaug et spørsmålstegn ved om den nye regjeringens «åpnere samfunn» virkelig har hatt noen effekt. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 3/2015 – 1. mars 2015)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge