1. mars 2015

Store prisforskjeller på businessklasse

Skrevet av 

Reiselivsmagasinet Conde Nast Traveller har kåret de ti beste businessklassene. Fem av disse kan benyttes av reisende mellom Norge og Thailand. Selv om flere av disse ofte tilbyr gode priser finnes det enda gunstigere tilbud på markedet.

 

Vinneren i magasinets kåring er Emirates, med Singapore Airlines som nummer to. Qatar Airways havnet på femte plass, Swiss på sjuende og Cathay Pacific ble nummer åtte. De fem andre selskapene som er av mindre viktighet for thailandsreisende var Virgin Atlantic (3), Virgin America (4), Air New Zealand (6), ANA (9) og Virgin Australia (10).

Dette burde borge for at samtlige kårede selskaper har en god businessklasse med både god service og komfort. Men hvordan er prisene? Vi har sett på to aktuelle datoer med avreise fra Oslo tur/retur Bangkok.

 

Store prisforskjeller

Som oversikten viser er det over 11.000 kroner i forskjell mellom rimeligst og dyrest businessklassebillett, men det er viktig å se på reisetider med de forskjellige flyselskapene, samt hva som tilbys av andre fordeler. Dette kan dreie seg om ting som limousin ved ankomst og lengde/bredde på sete.

Interessant er at vinneren også er selskapet som er billigst av de fem i vår test. Emirates er dessuten kåret som vinner i en rekke kåringer av flyselskaper i senere tid.

[ annonse ]

 

Finnair og Turkish billigere

Hvis man ser på flyselskaper som ikke var blant de ti utkårede i magasinet, et der flere tusenlapper å spare på å fly med for eksempel Finnair og Turkish Airlines. Begge tilbyr i skrivende stund billetter til i overkant av 12.000 kroner. Turkish Airlines er i en rekke andre kåringer gitt æren av å være et av verdens beste flyselskaper. Ikke minst har selskapets service og mat på både business- og økonomiklasse blitt gitt mye heder og ære.

Finnair og Turkish Airlines har også kort reisetider. Finnair er nede i 13 timer på utreise, til tross for at det er lagt inn halvannen time for flybytte i Helsinki. På returen er reisetiden litt lengre – 15 timer og 45 minutter.

Turkish Airlines har 15 timers reisetid fra Oslo og 17 timer på returreisen. Men dette er likevel kortere reisetid enn det mange andre selskaper opererer med.

(© Thailands Tidende. Utgave 3/2015 – 1. mars 2015)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge