[ annonse ]
1. april 2015

Avtale med Kina om jernbane

Skrevet av 

Dobbeltsporet jernbane fra Bangkok til sørlige deler av Kina har vært diskutert lenge. Nå virker det imidlertid som om det kan skje noe konkret. Thailand og Kina har vært i forhandlinger lenge, og er nå ifølge Bangkok Post blitt enige om eierskapet. Thailand skal eie 60 prosent og Kina 40 prosent av selskapet som skal drive jernbanen som er budsjettert til 328 milliarder baht og som i Thailand utgjør en strekning på 867 kilometer.

Av den thailandske eierandelen sier transportminister Prajin Juntong at halvparten skal eies av statsjernbanene (State Railway of Thailand) mens resten skal eies av private selskaper som har erfaring innen denne type transport. Kinas andel skal i helhet eies av det private selskapet som er utbygger av banen.

Banen har følgende strekninger: Bangkok–Kaeng Khoi, Map Ta Phut–Kaeng Khoi og Nakhon Ratchasima–Nong Khai.

[ annonse ]

Neste steg i prosjektet er å hyre et konsulentfirma til å se på miljøkonsekvenser, lage et detaljert budsjett og starte med ekspropriasjon av landområder. Jernbanen skal i stor grad følge eksisterende spor, men det må eksproprieres land til å bygge stasjoner.

Jernbanen skal opereres av den kinesiske utbyggeren de tre første årene. De fire neste årene skal Kina og Thailand samarbeide om driften, og deretter skal thaiene etter planen være godt nok skolerte til å drive dette på egen hånd. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 4/2015 – 1. april 2015)

 

Lest 488 ganger

Lik Thailands Tidende på Facebook:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonse ]

Interaktive oversikter

Siste rubrikkannonser

View Talay 5D – 86 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 5D – 86 kvm

Påkostet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Påkostet villa Bang Sarey

Fullt utrustet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Fullt utrustet villa Bang Sarey

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A

Penthouse i Pattaya
( / Leilighet til leie)

Penthouse i Pattaya