1. april 2015

Avtale med Kina om jernbane

Skrevet av 

Dobbeltsporet jernbane fra Bangkok til sørlige deler av Kina har vært diskutert lenge. Nå virker det imidlertid som om det kan skje noe konkret. Thailand og Kina har vært i forhandlinger lenge, og er nå ifølge Bangkok Post blitt enige om eierskapet. Thailand skal eie 60 prosent og Kina 40 prosent av selskapet som skal drive jernbanen som er budsjettert til 328 milliarder baht og som i Thailand utgjør en strekning på 867 kilometer.

Av den thailandske eierandelen sier transportminister Prajin Juntong at halvparten skal eies av statsjernbanene (State Railway of Thailand) mens resten skal eies av private selskaper som har erfaring innen denne type transport. Kinas andel skal i helhet eies av det private selskapet som er utbygger av banen.

Banen har følgende strekninger: Bangkok–Kaeng Khoi, Map Ta Phut–Kaeng Khoi og Nakhon Ratchasima–Nong Khai.

Neste steg i prosjektet er å hyre et konsulentfirma til å se på miljøkonsekvenser, lage et detaljert budsjett og starte med ekspropriasjon av landområder. Jernbanen skal i stor grad følge eksisterende spor, men det må eksproprieres land til å bygge stasjoner.

Jernbanen skal opereres av den kinesiske utbyggeren de tre første årene. De fire neste årene skal Kina og Thailand samarbeide om driften, og deretter skal thaiene etter planen være godt nok skolerte til å drive dette på egen hånd. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 4/2015 – 1. april 2015)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge