[ annonse ]
1. april 2015

– Thaiene redder bygda

Skrevet av 
[ annonse ]

Lars Akerhaug, forfatter og tidligere journalist i Aftenposten og VG, har skrevet en artikkel i det politiske tidsskriftet Minerva om thaikvinner på den norske landsbygda. Tittelen er «Thaikvinnene redder bygda», og han skriver om hvordan thaiene skiller seg klart fra mange andre innvandrergrupper. 

Mens mer enn 90 prosent av kvinnene med innvandringsbakgrunn bor i tettbygde strøk, er kvinner med thailandsk, russisk og filippinsk bakgrunn viktige innvandrergrupper i distriktene. Kvinner fra disse tre landene utgjør kun 8 prosent av innvandrerkvinnene i Oslo og Akershus, mens de utgjør 15 prosent på Vestlandet og i Trøndelag, og hele 26 prosent i Nord-Norge.

Akerhaug skriver at utgangspunktet for thaiene ikke er så godt, de fleste har lite skolering. Likevel lar de seg lett integrere og de skaffer seg arbeid. De er i mye mindre grad enn andre ikke-vestlige innvandrergrupper en byrde for det norske samfunnet.

«Den ekteskapelige importen av kvinner til den norske landsbygda er en solskinnshistorie om innvandring til Norge», skriver den profilerte journalisten, som skapte oppsikt med boka «Norsk jihad» i 2013. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 4/2015 – 1. april 2015)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)