1. april 2015

Phukets strender i søkelyset

Skrevet av 

Det har vært mye uro rundt på de tropiske strendene i Phuket denne siste høysesongen. Årsaken er at militærjuntaen i samarbeid med lokale myndigheter bestemte at kun 10 prosent av strandområdene skulle være forbeholdt strandstoler. Videre har turister blitt nektet å bringe sine egne stoler, og det har også vært sådd tvil om det er lov å ha med seg mat og drikke. Etter at myndighetene fikk tenkt seg om ble det lov å ha med mat, men ikke alkoholholdig drikke og ikke sigaretter. Og maten som tas med må være av typen «snacks», ikke hele måltider som kan føre til matrester og søppel i naturen.

Politi og myndigheter har ikke vært flinke til å informere, og lokale næringsdrivende har reist til Bangkok for å protestere. Det har ikke ført frem.

Turistpolitiet, bestående av ca. 35 utlendinger, gikk også ut i «streik», kunne vi lese i Phuket Gazette i midten av mars. Angivelig var hoved-ankepunktet dårlig kommunikasjon. Politiet kan ikke så godt engelsk. Dette har de da også demonstrert ved å henge opp tildels uforståelige skilter om hvordan de forventer seg at turistene på Patong Beach skal oppføre seg.

På Facebook har skandinaver diskutert forholdene hyppig. Noen mener at det er flott at strendene nå blir litt mer lik opprinnelsen, mens andre savner strandstoler, parasoller, massasjetilbud, mat og drikke. Disse hevder også at områdene som det nå

er forbudt å drive forretningsvirksomhet på er forsøplet, siden ingen føler noe ansvar for renhold. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 4/2015 – 1. april 2015)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge