[ annonse ]
1. april 2015

Lederartikkel: Thai-norske par sist i køen

Skrevet av 

Når en ny regjering tar over vil den vise handlekraft og ta tak i ting de har kritisert i opposisjon. Men det er lett å bli for ivrig og ikke ta høyde for uheldige konsekvenser. Det er dette som har ødelagt for thai-norske par som den siste tiden har måtte vente opptil et år eller mer på å få bo sammen i Norge.

 

Vi intervjuer i denne utgaven et par som ventet drøye ti måneder på å få godkjent såkalt familiegjenforening. I praksis betød dette at den thailandske kvinnens liv ble satt på vent i ti måneder i påvente av å kunne flytte til Norge. Nordmannen måtte holde hus alene de samme ti månedene.

[ annonse ]

 

De fleste man spør er enige om at thaier klarer seg godt i Norge og sjelden er til byrde for det offentlige. Dette står i sterk kontrast til mange asylsøkere, enten de er legitime eller har lurt systemet. Den blå-blå regjeringen ønsket å gjøre noe med asylsøkerproblemet og ba UDI prioritere saksbehandling og utsendelse. Samtidig fikk UDI redusert sitt årlige budsjett, tro det eller ei.

 

Norske bygder mangler kvinner, slik Aftenposten rapporterte i midten av mars. Men nå synker antall søknader om familiegjenforening for thai-norske par. Den lange behandlingstiden og den enorme papirmølla som må til for å få lov å leve sammen i Norge har vel gjort at mange rett og slett ikke orker. Behandlingstiden er en direkte konsekvens av en blåøyd norsk asylpolitikk. Det er ordinære folks liv politikerne leker med.

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør

 

(© Thailands Tidende. Utgave 4/2015 – 1. april 2015)

 

Lest 2272 ganger Sist redigert 5. september 2015 - 09:37

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Hus m/tropisk hage til salgs
( / Hus til salgs)

Hus m/tropisk hage til salgs

View Talay 5D – 86 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 5D – 86 kvm

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A

Interaktive oversikter