1. april 2015

Lederartikkel: Thai-norske par sist i køen

Skrevet av 

Når en ny regjering tar over vil den vise handlekraft og ta tak i ting de har kritisert i opposisjon. Men det er lett å bli for ivrig og ikke ta høyde for uheldige konsekvenser. Det er dette som har ødelagt for thai-norske par som den siste tiden har måtte vente opptil et år eller mer på å få bo sammen i Norge.

 

Vi intervjuer i denne utgaven et par som ventet drøye ti måneder på å få godkjent såkalt familiegjenforening. I praksis betød dette at den thailandske kvinnens liv ble satt på vent i ti måneder i påvente av å kunne flytte til Norge. Nordmannen måtte holde hus alene de samme ti månedene.

 

De fleste man spør er enige om at thaier klarer seg godt i Norge og sjelden er til byrde for det offentlige. Dette står i sterk kontrast til mange asylsøkere, enten de er legitime eller har lurt systemet. Den blå-blå regjeringen ønsket å gjøre noe med asylsøkerproblemet og ba UDI prioritere saksbehandling og utsendelse. Samtidig fikk UDI redusert sitt årlige budsjett, tro det eller ei.

 

Norske bygder mangler kvinner, slik Aftenposten rapporterte i midten av mars. Men nå synker antall søknader om familiegjenforening for thai-norske par. Den lange behandlingstiden og den enorme papirmølla som må til for å få lov å leve sammen i Norge har vel gjort at mange rett og slett ikke orker. Behandlingstiden er en direkte konsekvens av en blåøyd norsk asylpolitikk. Det er ordinære folks liv politikerne leker med.

Dag A. Ekeberg

[ annonse ]


Dag A. Ekeberg, redaktør

 

(© Thailands Tidende. Utgave 4/2015 – 1. april 2015)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge