[ annonse ]
Antall utstedte ekteskapsattester til nordmenn i Thailand. Antall utstedte ekteskapsattester til nordmenn i Thailand. Kilde: Ambassaden i Bangkok
1. april 2015

Færre nordmenn gifter seg i Thailand

Skrevet av 
[ annonse ]

Antall nordmenn som giftet seg i Thailand økte jevnt frem til 2009. Da snudde trenden. I 2014 ble det utstedt 17 prosent færre ekteskapsattester enn toppåret 2009.

 

Ambassaden og de to konsulatene utstedte i fjor 648 ekteskapsattester til nordmenn i Thailand. Thailandske myndigheter har ingen tall for hvor mange utlendinger som gifter seg her, så man må bruke ekteskapsattestene som indikator. Hvor mange som går gjennom papirmølla for å skaffe seg ekteskapsattest og deretter lar være å gifte seg vites ikke, men vi tror ikke det gjelder mange.

Antall nordmenn som gifter seg i Thailand økte jevnt og trutt lenge. 2009 var toppåret med 780 utstedte ekteskapsattester, slik vår graf viser. I 2007 var det ifølge ambassaderåd Erik Svedahl 625 attester utstedt, mens tallet for 2008 økte betydelig til 749. Den sterke økningen utover 2000-tallet stoppet imidlertid brått opp i 2009.

 

Nesten like mange i Norge

De siste tallene Statistisk Sentralbyrå (SSB) har for thaier som gifter seg med nordmenn i Norge er fra en undersøkelse i 2008–2012. I den perioden ble det inngått i snitt 593 thai-norske ekteskap pr år. SSB har ikke fritt tilgjengelige tall over utviklingen år for år, kun gjennomsnitt.

Det er nok en betydelig overlapping mellom tallene fra Thailand og Norge. Mange registrerer ekteskapet sitt i begge land. Hong Pham i kommunikasjonsstaben i SSB sier følgende: – Vigselsstatistikken gjelder vigsler der en av partene var registrert bosatt i Norge ved vigselen. Og, dersom ekteskapet inngås i utlandet må det registreres hos norske myndigheter for å telle med.

[ annonser ]

 

Ekteskap og thaier

I årene 2008–2012 var det totalt 3593 thailandske kvinner som inngikk ekteskap i Norge. 82 prosent – 2963 kvinner – giftet seg med etniske nordmenn. Kun 39 kvinner (1 prosent) giftet seg med en annen thai. 322 kvinner (9 prosent) giftet seg med noen med annen innvandrerbakgrunn, mens resten (8 prosent) giftet seg i andre land.

Til sammenligning var det i denne femårsperioden kun 110 thailandske menn som inngikk ekteskap i Norge. 25 av disse giftet seg med etnisk norske kvinner, 39 giftet seg med thaier og 17 giftet seg med kvinner av annen innvandrerbakgrunn.

(© Thailands Tidende. Utgave 4/2015 – 1. april 2015)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)