[ annonse ]
1. mai 2015

– For mange kvinner i fengsel

Skrevet av 

Sjefen for fengselsvesenet i Thailand, Vitaya Suriyawong,  har gått ut i Bangkok Post og sagt at lovene må endres og at fengslene må forbedres, slik at færre kvinner havner i fengsel, og at oppholdet blir humant. Thailand har for tiden ca. 42.000 kvinner i fengsel. Det utgjør 14 prosent av den fengslede befolkningen.

Nesten halvparten av kvinnene har havnet i fengsel grunnet dommer for narkotikahandel. Blir man tatt med mer enn en håndfull yaba-piller (meth) er tre år en normal fengselsstraff, ifølge avisa The National i UAE, som har en større reportasje om problemene. Thaier og innvandrere fra nabolandene som lever i fattigdom har ofte få muligheter til rikdom. Prostitusjon og narkotikahandel er de mest nærliggende.

Forholdene i thailandske fengsler er notorisk dårlige, likefullt har et sett med FN-regler fra 2010 for behandling av kvinner i fengsel her fått navnet «Bangkok-reglene». Her påpekes det at fengsler er designet for menn og må omgjøres for å tilpasses kvinner.

[ annonse ]

Fengselssjef Suriyawong sier at fengslene fylles opp av «småfisk» i narkohandelen, og oppfordrer til å endre narkolovgivningen fra 1979 slik at det kan fokuseres på bakmennene. Det hevdes at mange bruker kvinner som frontfigurer i narkotikasalget. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 5/2015 – 1. mai 2015)

 

Lest 623 ganger

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Hus m/tropisk hage til salgs
( / Hus til salgs)

Hus m/tropisk hage til salgs

View Talay 5D – 86 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 5D – 86 kvm

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A

Interaktive oversikter