1. mai 2015

– For mange kvinner i fengsel

Skrevet av 

Sjefen for fengselsvesenet i Thailand, Vitaya Suriyawong,  har gått ut i Bangkok Post og sagt at lovene må endres og at fengslene må forbedres, slik at færre kvinner havner i fengsel, og at oppholdet blir humant. Thailand har for tiden ca. 42.000 kvinner i fengsel. Det utgjør 14 prosent av den fengslede befolkningen.

Nesten halvparten av kvinnene har havnet i fengsel grunnet dommer for narkotikahandel. Blir man tatt med mer enn en håndfull yaba-piller (meth) er tre år en normal fengselsstraff, ifølge avisa The National i UAE, som har en større reportasje om problemene. Thaier og innvandrere fra nabolandene som lever i fattigdom har ofte få muligheter til rikdom. Prostitusjon og narkotikahandel er de mest nærliggende.

Forholdene i thailandske fengsler er notorisk dårlige, likefullt har et sett med FN-regler fra 2010 for behandling av kvinner i fengsel her fått navnet «Bangkok-reglene». Her påpekes det at fengsler er designet for menn og må omgjøres for å tilpasses kvinner.

Fengselssjef Suriyawong sier at fengslene fylles opp av «småfisk» i narkohandelen, og oppfordrer til å endre narkolovgivningen fra 1979 slik at det kan fokuseres på bakmennene. Det hevdes at mange bruker kvinner som frontfigurer i narkotikasalget. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 5/2015 – 1. mai 2015)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge