1. mai 2015

I Rambos fotspor i Chiang Mai

Skrevet av 

Millioner av folk klikker på Hervé Attias videoer fra lokasjoner til klassiske filmer. Nylig var han i Thailand, hvor Rambo og Hjortejegeren var blant trekkplastrene.

 

Franskmannen Hervé Attia har oppnådd stor suksess med serien «On The Set» på Youtube – med videoer hvor han oppsøker steder hvor storfilmer har blitt spilt inn. Millioner har sett på videoene hans om Home Alone, Tilbake til fremtiden og et titalls andre kassasuksesser. Nå sto altså Thailand for tur.

Attia er arkitekt av yrke, bosatt i California i USA. Dette er hans første reise til Thailand. Etter å ha landet i Bangkok kastet han seg på første fly til slangefarmen Mae Sa i Chiang Mai hvor Sylvester Stallone er et kjent og kjært navn.

 

Heller Rambo enn Bond

– Strender kjeder meg, jeg elsker fjell og vill natur. Derfor ble det ingen tur sørover hvor blant annet The Beach og James Bond ble filmet, men heller en tur nordover for å se på lokasjonene hvor deler av Rambo 4 ble til. Jeg har alltid hatt et ønske om å besøke Thailand, for jeg har hørt så mye godt om menneskene, maten og kulturen her.

Videoene startet han med som en spøk, ved å sette opp kameraet sitt nøyaktig på samme steder som i Clint Eastwood-filmen «High Plains Drifter». Hans varemerke er å filme lokasjonene, og ofte også seg selv som opptrer som skuespiller. Ved å legge sin egen video over originalfilmen med redigeringsprogram ser det ut som han er med i filmene. Etter enorm interesse på Youtube, med millioner av klikk på de mest populære videoene, ble den opprinnelige spøken en lidenskap. 

[ annonse ]

 

Hjortejegeren

– Hvilken film innspilt i Thailand er din favoritt?

– Det må bli Michael Ciminos «Deer Hunter» (Hjortejegeren) fra 1978. Store deler av den ble skutt i Bangkok, men den berømte scenen hvor de spiller russisk rulett er filmet like ved stedet der den ekte broen fra filmen «The Bridge on the River Kwai» (Broen over Kwai) lå i Kanchanaburi. 

– Du liker storfilmer, men hva slår deg når du slår på thailandsk tv på hotellrommet? 

– Jeg hører det er mye såpeserier på tv her, men generelt sett så ser jeg ikke på tv. Nyheter på nettaviser er det jeg leser, og etter tre uker her i Asia nå så har jeg ikke slått på tv en eneste gang.

 

Gleder og skuffelser

– Thaiene er kjent for å være veldig positive til å la seg avbilde. Hvordan har du blitt møtt med kamera i nord? 

– Thaiene er veldig omtenksomme og hensynsfulle, og virker alltid glade over å bli vist oppmerksomhet med kameraet. Jeg har også vært i Kambodsja. Der møtte jeg en helt annen holdning, hvor folk ikke sjelden ba om en dollar for å bli avbildet, og smilene virket ikke like ekte som de gjør her i Thailand. Omtrent alle thaier jeg har sett på turen har smilt til meg. 

– Så nå blir det video om Rocky 4 fra Chiang Mai, med millioner av treff på Youtube?

– Vel, jeg må innrømme noe. Det har vært en skuffelse å være i Chiang Mai. Byen er ikke et sted alle vil trives. Det er en overflod av turister her, for ikke å snakke om de lite vakre synene av par med enorme aldersforskjeller.

Attia legger til: – Men jeg liker virkelig thaiene, og vi har mye å lære av dem når det gjelder å være vennlige og ikke måle glede i materialisme. Det mest negative jeg har opplevd her var da jeg besøkte en leir med stammefolket med lang hals. Der følte jeg at jeg var på en forestilling, et menneske-zoo, med inngangspenger.

 

– Brukte lokal kjentmann

– Hva er ditt tips til reisende om hva de burde oppleve i Nord-Thailand? 

– Jeg har vært i Chiang Mai og Chiang Rai på denne turen, og jeg fant en måte å komme unna all turismen på. Det gjorde jeg ved å betale en lokal kjentmann som tok meg med på en lang dags tur inn i jungelen, hvor vi blant annet besøkte befolkningen ved Akha-fjellet. Det var en fantastisk opplevelse. Akha-folket har sin opprinnelse fra Sør-Kina, men har i hovedsak bosatt seg i Thailand, Myanmar og Laos. Guiden min stod også for matlagingen, og laget et fantastisk måltid basert på lokale ingredienser. Så mitt tips er at folk bør komme seg ut av turistfellene.

(© Thailands Tidende. Utgave 5/2015 – 1. mai 2015)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge