[ annonse ]
1. mai 2015

Leserinnlegg: NAV/Helfo – tenk nytt!

Skrevet av 

Jeg var til stede på ambassadens informasjonsmøte i Cha-am i februar. Det jeg hørte der, sammen med egne erfaringer, fikk meg til å stille noen spørsmål på vegne av norske pensjonister i utlandet. Jeg sendte dem til Riksrevisoren og formannen i Stortingets helse- og omsorgskomité 9. mars i år. En drøy måned senere har jeg ikke fått noe svar:

– Hvorfor ingen kvalitetssikring?

Både NAV og Helfo viser til at de følger lover og regler vedtatt av Stortinget, men jeg tviler på at Stortinget har pålagt etatene å trenere behandling av søknader og refusjoner, slik de har gjort overfor meg. Som tidligere Nominated Senior Executive for Korea i et av verdens største sertifiseringsselskaper, BVQI, ser jeg et umiddelbart behov for at de to etatene innretter sine rutiner i samsvar med ISO 9001. Det er ikke akseptabelt at søknader og refusjonskrav ikke umiddelbart blir korrekt besvart når de registreres – dvs. at det blir gjort oppmerksom på manglende dokumentasjon/oversettelser og at behandlingstid opplyses.

[ annonse ]

Det er oppsiktsvekkende at to av statens viktigste etater ikke er kvalitetssikret når flere enn 1,2 millioner bedrifter verden over er blitt sertifisert siden slutten av 80-tallet.

Spørsmålet er: Vil departementet gjøre noe med dette?

– Hvorfor ikke tenke samfunnsøkonomisk?

Helfo har gjort det klinkende klart overfor meg at etaten ikke tolker reglene fra Stortinget samfunnsøkonomisk. Dersom jeg ikke hadde betalt egenandelen av min operasjon i Manila, måtte jeg ha reist hjem for å stå på venteliste for operasjon i Norge. Jeg ville da ha blitt sosialklient i ventetiden på grunn av lav pensjon og at jeg ikke har bolig i Norge. Prisforskjellen på operasjon i Norge og i Manila samt sosialhjelp ville langt overskredet egenandelen i Manila. 

Spørsmålet er: Vil departementet pålegge Helfo å begynne å tenke samfunnsøkonomisk når det gjelder operasjoner i utlandet?

Mange som dette gjelder har dårlig økonomi, liten datakunnskap og dårlig skriveførhet. Folk har fortalt meg at de har prøvd å ringe NAV eller Helfo men får ikke lov å snakke med sin saksbehandler. Skal det virkelig være slik i 2015?

Kjell-Olav Pettersen

(© Thailands Tidende. Utgave 5/2015 – 1. mai 2015)

 

Lest 1138 ganger

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Hus m/tropisk hage til salgs
( / Hus til salgs)

Hus m/tropisk hage til salgs

View Talay 5D – 86 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 5D – 86 kvm

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A

Interaktive oversikter