Jan Olav Wilborn Aamlid (th.) under avdukningen. Jan Olav Wilborn Aamlid (th.) under avdukningen. Foto: Privat
1. mai 2015

Thai-prinsesse på norsk medalje

Skrevet av 

Mynthandler Jan Olav Wilborn Aamlid var tilstede på åpningen av en utstilling til ære for Prinsesse Sirindhorn. Han brakte med seg en norsk medalje fra 1989, laget til ære for prinsessen.

Prinsesse Sirindhorn (H.R.H. Princess Maha Chakri Sirindhorn) fylte 60 år 2. april. I den forbindelse ble det laget en utstilling med medaljer som er laget til ære for prinsessen. 

Norge var også representert på utstillingen, i form av en medalje som Det Norske Myntverk laget i 1989. Den ble fremskaffet av mynthandler Jan Olav Wilborn Aamlid, som er basert i Pattaya. Aamlid var tilstede på åpningen av utstillingen sammen med Chakkrit Parapantakul, som leder Treasury Department i Thailand og direktør Somruk Tangnaikuntham fra Royal Thai Mint.

Medaljen viser prinsessen på den ene siden og stenen som Kong Chulalongkorn signerte på sin norgesferd i 1907 på den andre siden.

Prinsessen var selv på Kongsberg i 1989 under pregingen av medaljene, opplyser Aamlid. – Prinsessen skrev en bok om sitt opphold i Norge i 1989, «Chrystal Nights». Boken inneholder også skrifter fra Kong Culalongkorns besøk i Norge, «Far from Home».

Aamlid opplyser at boken er oversatt til norsk og utgitt på Schibsted forlag. Andre thai-norske medaljer fra Kongsberg inkluderer en medalje fra 1997 som viser kongene Haakon VII og Chulalongkorn. 

I 2007 ble det laget en medalje på Det Norske Myntverket i forbindelse med hundreårsjubileet for Kong Chulalongkorns besøk.

(© Thailands Tidende. Utgave 5/2015 – 1. mai 2015)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge