Turkish Airlines er et eksempel på hvordan priser varierer. Det er en stor norsk-tyrkisk koloni som reiser hjem på sommerferie. Det er med å presse prisene på Bangkok opp fra 4 255 kroner i juni til 9 320 i juli. Turkish Airlines er et eksempel på hvordan priser varierer. Det er en stor norsk-tyrkisk koloni som reiser hjem på sommerferie. Det er med å presse prisene på Bangkok opp fra 4 255 kroner i juni til 9 320 i juli. Foto: Terje Engø
1. mai 2015

God planlegging = rimeligere ferie

Skrevet av 

Hvilket tidspunkt du velger å reise på sommerferie avgjør hvor mye du må bla opp for en ferie. De fleste flyselskaper setter opp prisene med 40 til 70 prosent i det som er selskapets høysesong.

 

Norsk fellesferie skjer hovedsakelig i juli. Det er tidligere enn de fleste andre europeiske land. Ferieperiodene i de enkelte land har stor innflytelse på belegget på ulike flyforbindelser. Et eksempel er det taiwanske flyselskapet China Airlines – en ofte benyttet forbindelse til Kina for byer som har KLM-rute til Amsterdam. Men i sommermånedene er dette selskapet ofte dyrt å reise med. Årsaken er simpelthen at landets ferieperiode strekker seg fra begynnelsen av juli til slutten av august. I denne perioden er de billigste setene bestilt lenge før ferien starter.

 

Få thaier reiser på ferie

Thai Airways påvirkes i liten grad av ferieperiodene i Thailand. Utenlandsferie er forbeholdt de rike og utgjør ikke det helt store antallet. Thaier er også i kampanjer fra myndighetene oppfordret til å feriere i hjemlandet for å støtte den lokale økonomien.

Rutene til Thai Airways påvirkes imidlertid av ferieperiodene i de land de flyr til. Prisoversiktene vi har satt sammen gjenspeiler dette. 

 

[ annonse ]

Færre russere gir lavere priser

Prisoversiktene gjenspeiler også i stor grad at det har blitt færre russere som reiser til Thailand. Aeroflots rute fra Moskva til Oslo er i mindre grad påvirket av en punktert rubel enn ruten mellom Moskva og Bangkok. Sistnevnte har stor andel turister, mens det mellom Oslo og Moskva er mange forretningsreisende. 

Med utreise Oslo 15. juni og retur 7. juli koster en billett med Aeroflot rimelige 4.188 kroner. En tur/retur billett til Moskva på samme datoer koser 1476. En tur/returbillett videre til Bangkok koster 3213 kroner. Det er billig. Og det er billig for å få flere til å reise med forbindelsen Moskva – Bangkok.

Det er ikke bare Aeroflot som kjemper hardt for å få fylt seter til Bangkok. Qatar tilbyr på forsommeren priser ned i 3.750 kroner. Passer det ikke å reise da, så vent til i august. Da får du Oslo – Bangkok tur/retur med Qatar for 3.395 kroner. Det er en utrolig lav pris.

 

Billigere fra Bangkok

Det er for tiden dyrere å reise fra Bangkok til Oslo enn andre veien. Det skyldes utelukkende konkurransesituasjonen. Oslo fortsetter å være Vest-Europas billigste utgangspunkt for reiser til Bangkok. For få år siden kunne det være tusenlapper å spare på å reise til London og så kjøpe billett til Bangkok derfra. Mye har endret seg på kort tid.

 

Vær raskt ute!

Det er viktig å bestille raskest mulig, og hvis mulig unngå å legge ferien til juli måned. Det er mye å spare på å reise i juni, og enda mer å spare på å reise i august. Det er også viktig å unngå utreise på de første dagene etter at skolene slutter. Da er prisene som regel alltid høyest.

Prisene er innhentet 17. april. Billettpriser endrer seg løpende, så ta dette kun som en indikasjon på gjeldende priser.

(Se papirutgave/e-avis for tabeller)

(© Thailands Tidende. Utgave 5/2015 – 1. mai 2015)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge