1. juni 2015

Pattaya på godt og vondt

Skrevet av 

Den svenske konsulen i Pattaya har ledet et av byens største hoteller i 22 år. Han erkjenner at byen nå har problemer med turbusser som skaper trafikkork. Han berømmer samtidig myndighetene for arbeidet med å renske opp på strendene.

 

Chatchawal Supachayanont (62) sier at det uheldigvis har vært en nedgang i skandinaviske turister til Thailand, men han håper det er forbigående. Han er daglig leder av Dusit Hotel i Pattaya, et av de eldste og største hotellene i byen. Det er også her det svenske konsulatet nå ligger, etter at det flyttet fra Sugar Hut i Jomtien, som er eiet av tidligere svensk konsul Dr. Sunya Viravaidya.

På spørsmål fra oss sier Khun Chatchawal at hotellet pleide å ha en del skandinaviske gjester, men det har minket. Hovedmengden av gjester kommer fra Storbritannia, etterfulgt av Tyskland, Frankrike, Sveits og Østerrike.

 

Flom og trafikkork

– Hva er noen av svakhetene til Pattaya som turistmål?

– Pattaya har i likhet med Bangkok problemer med flom etter kraftige regnskyll. I tillegg har det vært en økning i antall turbusser og dette skaper en masse trafikkork, spesielt siden de parkerer på steder hvor de påvirker flyten av trafikken. Hvis det blir laget et ordentlig system for å regulere parkeringen for disse turbussene tror jeg problemet løser seg.

[ annonse ]

Khun Chatchawal legger til at dette jo kan sees på som et luksusproblem for handelsstanden, siden det vitner om at Pattaya stadig tiltrekker seg flere turister.

– Hva med strendene?

– Vi har heldigvis sett forbedringer når det gjelder strendene i Pattaya og myndighetene jobber kontinuerlig med å renske opp. Dette er et stort arbeid, sier den svenske konsulen.

– Hva er Pattayas tre største fortrinn som turistmål?

– Det vil jeg si er byens raske puls, den korte avstanden fra Bangkok og hovedflyplassen samt et stort utvalg av attraksjoner som vannsport, ridning, shopping og restaurantliv. Ellers er det mange øyer i nærheten av Pattaya som tilbyr flotte strender og den kjente thailandske gjestmildheten.

 

Nytt konsulat i fjor

– Hvordan ble du svensk konsul i Pattaya?

– Den svenske ambassaden var på jakt etter en ny konsul etter at Dr. Sunya Viravaidya (grunnlegger av Pattaya International Hospital, red. anm.) gikk av. Ambassaden forklarte at de ønsket en person med en god posisjon i samfunnet, en som hadde bidratt positivt til Pattayas utvikling. Ambassaden tok altså kontakt med meg, og etter noen måneder med forberedelser ble det nye konsulatet offisielt åpnet i juni 2014. 

– Har du besøkt Sverige?

– Ja, jeg har vært på besøk og synes landet er veldig vakkert og menneskene vennlige.

 

Ulike oppgaver på konsulatet

– Hva er de vanligste årsakene til at folk besøker konsulatet?

– De fleste svensker som besøker konsulatet ønsker å forhøre seg om prosedyrer for å søke ettårs pensjonistvisum i Thailand. Det er også mange besøkende som planlegger å gifte seg med en thai. Andre ting er spørsmål om thailandsk førerkort, samt ulike bekreftelser folk trenger, for eksempel for å kunne motta sin svenske pensjon i Thailand. Når det gjelder pass og visum til Sverige så må folk reise til ambassaden i Bangkok.

– Hvordan er belegget i hotellnæringen og på Dusit hotell for tiden?

– Det er jo lavsesong nå, men når det gjelder Dusit har vi ingen grunn til å klage. Vi får mange gjester via MICE (konferanser, utstillinger etc. red. anm.) og har mange firmakunder. Det hjelper godt når det er lavsesong for utenlandske turister.

 

Chatchawal Supachayanont

* Svensk konsul i Pattaya. 62 år.

* Har vært daglig leder for Dusit Thani Pattaya i 22 år. Jobbet før dette som salgssjef ved Dusit Thani Bangkok.

* Syklist og miljøforkjemper.

* Tidligere president i Thai Hotels Association for Østre Thailand.

(© Thailands Tidende. Utgave 6/2015 – 1. juni 2015)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge