1. juni 2015

Berulfsen med skråblikk på Thailand

Skrevet av 

Nordmenn i Thailand blir nok en gang ofret oppmerksomhet i norske medier. Men denne gangen dreier det seg om hyggelige samtaler, lover Torkjell Berulfsen.

 

NRK har ryddet sendeskjemaet og satt av plass til tv-serien Edel Årgang – Jakten på den «lykkelige pensjonisttilværelse», som tv-kanalens seniorer Torkjell Berulfsen (72)og Hermann Gran (71) filmet i Thailand i november 2013.

Serien har som formål å få svar på hva nordmenn bosatt i utlandet håper å få ut av pensjonisttilværelsen. Serien startet på NRK 1 den 26. mai, men programmet om nordmenn i Thailand kommer i følge NRK på skjermen 9. juni kl. 19.45.

 

Har du råd?

Berulfsen sier det slik: – Å bli eldre er en naturlig del av livet, og som flere har sagt: «Det finnes ingen gunstige alternativer». Mange gruer seg, men mange ser også frem til å bli pensjonist. Felles er at de har noen tanker og drømmer som de ønsker å realisere, og spørsmålene står i kø: Hva eller hvor? Kan jeg? Tør jeg? Vil jeg? Har jeg råd?

Serien består av fem programmer. De andre stedene hvor nordmenn er intervjuet er Spania og USA. I programserien har programleder Berulfsen og producer Gran truffet og snakket med mennesker som har prøvd å bo på disse stedene, for å høre om deres erfaringer både hjemme og ute. 

[ annonse ]

– Har du klippet serien slik at den har blitt en eneste lang solskinnshistorie?

– Vi traff hyggelige mennesker, både blant nordmenn og thaier, som formidlet et godt og variert inntrykk av landet og leveforholdene der. Vi hadde på forhånd fått mange innspill om hva man burde gjøre og ikke minst hva man måtte se opp for. Vi har prøvd å gi et nøkternt bilde av mulighetene og begrensningene, forteller Gran. 

 

Alternativ

Berulfsen foretrekker selv Frankrike som ferieland, slik han innrømmet i et intervju med Thailands Tidende i 2013, mens duoen jobbet med serien. Da sa han: – For noen er det å møte pensjonisttilværelsen å møte et jernteppe, å sitte foran TV med åpen munn og slepe dagene hen. Andre igjen oppdager egenskaper ved seg selv de ikke visste de hadde. Det var jakten på den lykkelige pensjonist, den glad pensjonist, som vi var ute etter. Det er tre ting som går igjen her, det at du må være mentalt, fysisk og økonomisk «per kasse». Det er morsomt å se at det finnes alternativer til det å hogge vinterved i Norge. Vi opplevde at mange fryder seg over å ikke være i Norge.

 

Edel Årgang

* NRK-serie med Torkjell Berulfsen som programleder.

* Besøker thaibaserte norske pensjonister for å skildre tilværelsen.

* Målet er å vise alternativer til å bo i Norge som pensjonist.

* Kanskje den norske produksjonen med minst neonlys fra Thailand.

* Konsept: Glimt av samtaler fra land, strand og by.

* Dekker i tillegg til Thailand også Florida i USA og Spania.

 

Torkjell Berulfsen (72):

* Journalist, komiker, forfatter, foredragsholder og programleder.

* Utdannet filolog, har jobbet i NRK siden 1971.

* Kjent fra bl.a: Reiseradioen, Nitimen, Borgulfsen (med Knut Borge), Edle dråper, Opp i røyk, Ganefryd, Berulfsens pengebinge: Pengenes historie, Berulfsens fargerike og Berulfsens konspirasjoner.

* Kåret til beste programleder under Gullruten 2007 for «Berulfsens fargerike».

* Mottatt Lytterprisen fra Riksmålsforbundet.

 

Hermann Gran (71):

* Producer, regissør, fotograf og redigerer i NRK siden 1969.

* Han har jobbet 45 år innen tv-produksjon, barneprogrammer i 30 år, dokumentarer og drama. Har blant annet produsert Portveien 2, Sesam Stasjon og Newton.

* Utdannet ved London School of Film Technique.

* Sønn av polarhelten Tryggve Gran.

(© Thailands Tidende. Utgave 6/2015 – 1. juni 2015)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge