KLM har hatt veldig gunstige tilbud til Bangkok i det siste. Billetter i lavsesong kan fås billig få dager før avreise, mens ferie i høysesong bør planlegges litt bedre. KLM har hatt veldig gunstige tilbud til Bangkok i det siste. Billetter i lavsesong kan fås billig få dager før avreise, mens ferie i høysesong bør planlegges litt bedre. Foto: Terje Engø
1. juni 2015

Billige billetter også i høysesong

Skrevet av 

Billetter i høysesong – sommerferie og juleferie – er det normalt gunstig å kjøpe tidlig, men det kan likevel lønne seg å vente til august med å begynne jakten på rimelige julebilletter.

 

Når er det best å kjøpe flybilletter? Det finnes mange teorier på dette området. Noen sverger til å kjøpe et bestemt antall uker før reisen – antallet uker varierer fra ekspert til ekspert. Andre sitter og jakter på billig pris og får ikke somlet seg til å kjøpe før det meste er utsolgt og prisene har gått opp. Det finnes ingen enkel regel om det perfekte kjøpetidspunkt. Tidspunktet er nemlig avhengig blant annet av når på året du reiser.

I lavsesong kan en ofte få svært gode priser nært opp til avgang. Undertegnede journalist kjøpte nylig en billett tur/retur Ålborg – Bangkok for 3650 norske kroner. Det er historisk sett veldig billig. Billetten ble kjøpt få dager før avreise. Seks uker tidligere kostet denne type billetter over 6000 kroner, for da hadde ikke KLM noen kampanje. I skrivende stund er prisen gått opp litt, til 4084 kroner.

 

Store forskjeller i julen

Tabellene vi har satt sammen antyder at det går mot en svært rimelig sommer med hensyn til flypriser. Det er først når en ser på juletiden at prisene blir høye. Men man kan spare mye penger hvis man kan reise litt før jul og vente til tidligst 4. januar med returen. De dyreste billettene finner man for de som må returnere allerede 1. eller 2. januar, slik våre eksempler med avreise 18. desember og retur 2. januar viser. Avreise 13. desember med retur 4. januar er betydelig rimeligere.

 

[ annonse ]

Vent litt med julebestilling

Når det gjelder billetter i høysesong som sommer og jul lønner det seg normalt alltid å være tidlig ute med bestilling. Men en skal ikke kjøpe billett ett eller to år før tiden, for da er det sjelden kampanjepriser å få. Derimot kan det være lurt å begynne å sjekke priser allerede 8–9 måneder før. Da Thailands Tidende sjekket prisene 17. mai var det ingen kampanjepriser å oppdrive for julen, men fortsetter reiselysten å være laber, er det ikke usannsynlig at det i august/september vil komme kampanjer hvor selskapene forsøker å fylle juleflyene. Den som venter til da, vil neppe risikere noe særlig tap, men vil raskt kunne spare både en og to tusenlapper.

 

For deg som er fleksibel

Prisene i våre tabeller er ikke det rimeligste som finnes om en er fleksibel med hensyn til reisetidspunkt og feriens varighet. For eksempel var det på det tidspunktet vi søkte mulig å reise tur/retur med Emirates for 4099 kroner om en valgte utreise 12. august med retur 29. august.

For de som er  fleksibel på datoer er det to søkemotorer som er svært gode å bruke – momondo.no og skyscanner.com. Begge har kalendere som gjør det mulig å lokalisere hvilke datoer det er billigst å reise på.

 

Mindre fokus på Thailand

Prisene på fly til Thailand fra Norge og andre skandinaviske land ser ikke ut til å være særlig påvirket av svingningene i turiststrømmen. Antall reisende fra Skandinavia til Thailand er nå relativt stabilt selv om man har sett tegn til en liten nedgang. 

Fokus på Thailand har i senere tider vært lavere enn for få år siden i aviser, ukeblader og reiselivsmagasiner. Årsaken er nok politiske uroligheter og et militært styre som ikke er populært blant skandinaver. Likeledes har kursen på baht gjort ferien i Thailand dyrere enn før. Kronens kurs mot baht har styrket seg igjen i det siste, men fortsatt anser nok mange at under fem baht pr krone er dyrt.

(Se papirutgave eller e-avis for tabeller)

(© Thailands Tidende. Utgave 6/2015 – 1. juni 2015)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge