[ annonse ]
1. juli 2015

Gode rekepenger i Lurøy

Skrevet av 

6000 baht pr dag for å pille reker. Det er noe man i Thailand bare kan drømme om, men thaier som jobber for firmaet Nord Reker i Lurøy kommune i Nordland kan tjene så mye – vel og merke i sesongen og før skatt er betalt.

Det er Rana Blad som har intervjuet en av thaiene der, Arisara Sandvær. Hun sier: – Dette er en jobb jeg liker svært godt. Det blir bra med betaling igjen for arbeidsinnsatsen. Jeg synes det er hyggelig at vi har et kollegium av damer fra Thailand.

Innehaver Bodil Holmen har måttet øke arbeidsstokken i år etter en uvanlig god rekesesong på Helgelandskysten. Hun har nå 12 ansatte fra Thailand, Litauen og Portugal som sitter og piller mellomstore reker. De tjener 55 kroner pr kilo, og i følge Holmen er det normalt å pille 25 kilo pr dag. Det blir altså 1375 kroner, eller ganske nøyaktig 6000 baht.

[ annonse ]

Holmen sier at Nord Reker er de eneste i verden som piller reker for hånd av dagsferske reker. De kan ikke konkurrere på pris med håndpillede reker fra Asia hvor råstoffet er frosne reker, men klarer seg godt likevel. Nylig fikk de Theatercaféen i Oslo som kunde, skriver Rana Blad. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 7/2015 – 1. juli 2015)

 

Lest 691 ganger

Lik Thailands Tidende på Facebook:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonse ]

Interaktive oversikter

Siste rubrikkannonser

View Talay 5D – 86 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 5D – 86 kvm

Påkostet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Påkostet villa Bang Sarey

Fullt utrustet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Fullt utrustet villa Bang Sarey

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A

Penthouse i Pattaya
( / Leilighet til leie)

Penthouse i Pattaya