annonse:
1. juli 2015

Gode rekepenger i Lurøy

Skrevet av 

6000 baht pr dag for å pille reker. Det er noe man i Thailand bare kan drømme om, men thaier som jobber for firmaet Nord Reker i Lurøy kommune i Nordland kan tjene så mye – vel og merke i sesongen og før skatt er betalt.

Det er Rana Blad som har intervjuet en av thaiene der, Arisara Sandvær. Hun sier: – Dette er en jobb jeg liker svært godt. Det blir bra med betaling igjen for arbeidsinnsatsen. Jeg synes det er hyggelig at vi har et kollegium av damer fra Thailand.

Innehaver Bodil Holmen har måttet øke arbeidsstokken i år etter en uvanlig god rekesesong på Helgelandskysten. Hun har nå 12 ansatte fra Thailand, Litauen og Portugal som sitter og piller mellomstore reker. De tjener 55 kroner pr kilo, og i følge Holmen er det normalt å pille 25 kilo pr dag. Det blir altså 1375 kroner, eller ganske nøyaktig 6000 baht.

Holmen sier at Nord Reker er de eneste i verden som piller reker for hånd av dagsferske reker. De kan ikke konkurrere på pris med håndpillede reker fra Asia hvor råstoffet er frosne reker, men klarer seg godt likevel. Nylig fikk de Theatercaféen i Oslo som kunde, skriver Rana Blad. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 7/2015 – 1. juli 2015)

 

Lest 608 ganger
annonse:

forsiden

Utgave 10 – 1. oktober:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

Bygning og trykkeri
( / Hus til salgs)

Bygning og trykkeri

Flybilletter Bangkok-Phuket
( / Til salgs)

noimage

Land til salgs Rayong
( / Land til salgs)

Land til salgs Rayong

Condo i Pattaya
( / Leilighet selges)

noimage

View Talay 3 – 97 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3 – 97 kvm