[ annonse ]
1. juli 2015

Juntaen vil ha mer skog

Skrevet av 
[ annonse ]

Juntaens leder, general Prayut Chan o-cha, har sagt at Thailand skal nå et mål om at 40 prosent av landområdene skal være dekket av skog. Pr i dag er det 32 prosent, noe som betyr at ønsket er å øke skogdekningen med en fjerdedel. Nå har sjefen for skogforvaltningen (Royal Forest Department) Theerapat Prayurasiddhi rykket ut og sagt at dette nok ikke er så enkelt.

Hovedårsaken til at dette er vanskelig utdypes i et intervju med Bangkok Post. Betydelige deler av dagens eksisterende skogområder – ca. 100 millioner rai eid av staten – har blitt okkupert av ulike skogbrukere som har plantet trær, hvorav mye dreier seg om gummiplantasjer. Det er nå en stor kampanje fra juntaen som går ut på å gjenvinne disse områdene for staten. I den sammenheng hogges i disse dager store mengder gummitrær ned. Skogforvaltningen har mer enn nok med dette, og har ikke ressurser til andre oppgaver. 

Gummitrær anses å være ødeleggende for den generelle vegetasjonen i skogområder. Det sprøytes for å fjerne all annen vegetasjon enn gummitrærne. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 7/2015 – 1. juli 2015)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)