1. juli 2015

Nedgang i charterturismen

Skrevet av 

Ving og Star Tour merker nedgang i chartertrafikken til Thailand. Ving forklarer en sju prosents reduksjon med at det nå er mange flere reisemål i regionen. Star Tour har merket en forflytning, bl.a. til Kanariøyene. Apollo Reiser merker ingen nedgang og har klokketro på Thailand.

 

Vi spurte Tonje Løkaas Fossum, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Ving Norge:

– Hvor stor har nedgangen i chartertrafikken deres til Thailand vært de siste årene?

– For Phuket har vi hatt nesten samme kapasitet i mange år, men den største reduksjonen var fra vinteren 2011-12 til vinteren 2012-13. Da dro vi ned kapasiteten med 7 prosent. Vi har tidligere også hatt en charter til Krabi Airport, men har større lønnsomhet med å kjøre den på rutefly samt å bruke Phuket-maskinen.

– Hva mener dere er årsaken til nedgangen?

 – Vi tror årsaksforholdene er hovedsakelig at nordmenn nå fristes av langt flere reisemål i Asia som er like billig eller billigere enn Phuket, og som for en god del frister mer enn Phuket. «Alle har vært i Phuket» på en måte, men ikke så mange har vært på Bali, på Sri Lanka, i Goa. Og reisemål som Maldivene, som før kostet dobbelt så mye som en Phuket-ferie, er blitt betydelig billigere enn for bare 2–3 sesonger siden.

 

[ annonse ]

Mange nye flyruter

– Hva oppgir kundene som årsak til at de velger andre destinasjoner?

– Alt dette henger sammen med de daglige rutene til Emirates og Qatar Airways fra Oslo samt et veldig prisaggressivt Turkish Airlines. For bare et par sesonger siden var Thai Airways det mest eksotiske vi hadde fra Gardermoen og det var ikke så mye annet enn Thailand, hva østover angår. Dette har nå endret seg.

– Har militærkuppet i fjor hatt noen innvirkning på tilbudet av charterturer?

– Det er jeg usikker på. Det er i hvert fall ikke årsaken til dagens etterspørsel i markedet.    

– Tror dere det er noen sjanse for at reiseaktiviteten til Thailand tar seg opp igjen med det første?

– Vi har ikke noen planer om å legge på charterkapasiteten pr nå, men vi har godt med plasser tilgjengelig på våre fleksible ruteflyvarianter året gjennom.

 

Kanariøyene for Star Tour

All Star Tours chartertrafikk på Thailand går til Phuket Airport. Vi spurte informasjonssjef Mathias Bergendahl:

– Hvordan har antall avganger og antall reisende til Thailand utviklet seg for dere de siste årene?

– Star Tour har tilpasset volumet etter etterspørselen de siste årene og totalt antall plasser har blitt justert ned foran kommende sesong.

– Hva skyldes nedgangen, og hvordan er utsiktene fremover for charter til Thailand?

– Vi ser totalt sett en forflytning. Star Tour har i dag et bredere program med blant annet et bredt tilbud på både Mauritius og Mexico. Foran kommende vinter ser vi økt etterspørsel på Kanariøyene, hvor vi utvider med å tilby Fuerteventura. Kapp Verde er også veldig populært.

 

Ingen nedgang for Apollo

Apollo Reiser tilbyr charterturer også til Koh Samui og Hua Hin, i tillegg til feriesteder ved Bengalbukta via Phuket Airport. De benytter innenlandsfly fra Bangkok for de som skal til Samui og Hua Hin. Vi spurte kommunikasjonsrådgiver Beatriz Rivera:

– Har dere noen tall for utviklingen av chartertrafikken til Thailand de siste årene? Antall turer og antall reisende?

– Jeg kan dessverre ikke gi ut eksakte tall, men det jeg kan si er at Thailand er og forblir et ekstremt populært reisemål blant nordmenn, og salget holder seg stabilt. En mulig årsak til den eventuelle nedgangen i chartertrafikken som du refererer til kan rett og slett bare være at flere som reiser dit nå velger rutefly fremfor charter, i og med at tilbudet har vokst enormt de siste årene. I Apollo har vi som sagt ikke merket noen nedgang i salget totalt sett, og det kan nok ha noe med nettopp dette – fordi vi tilbyr både charter og rutefly.

– Hva er prognosene for charter til Thailand i årene fremover?

– De er absolutt positive. Thailand forblir nok et av nordmenns favorittreisemål i lang tid fremover.

(© Thailands Tidende. Utgave 7/2015 – 1. juli 2015)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge