1. august 2015

Pakketilbud ikke alltid billigst

Skrevet av 

Sjekk prisene for fly og hotell hver for seg før du aksepterer et pakketilbud fra et reisebyrå. Det kan du spare gode penger på.

 

Reisebyråer, enten de er tradisjonelle eller nettbaserte, vil gjerne selge deg både flyreise og hotell samtidig. På nettbyråene kan du enkelt velge «fly+hotell» når du søker, men du sparer ikke nødvendigvis penger på dette.

Vi har sett på fly+hotell hos tre byråer – Norwegian Holidays, Expedia og Supersaver. Vi søkte på fly til Bangkok 15. september med retur 30. september, inkludert 14 overnattinger. Disse tilbudene sammenlignet vi så med prisene vi fikk når vi søkte etter flybilletter og hoteller hver for seg – henholdsvis på Momondo og Agoda. For å ha et godt sammenligningsgrunnlag valgte vi billigste dobbeltrom inklusiv frokost, og flybillettene søkte vi på samme avganger som tilbudene vi skulle sammenligne med.

 

Dyrt hos Norwegian

Norwegian Holidays er et selskap som eies av flyselskapet Norwegian. Vi har tidligere funnet fordelaktige priser på pakker med fly+hotell hos dette selskapet – blant annet til Marokko. Men på turer til Bangkok var selskapet denne gangen slett ikke billig. 

I vår undersøkelse var Norwegian Holidays’ tilbud i alle tre tilfellene dyrere enn å kjøpe fly og hotell hver for seg. Differansen var fra 840 til 2495 kroner.

[ annonse ]

Den største forskjellen var på fly pluss overnatting på firestjernershotellet Boss Suites i Sukhumvit Soi 4. Norwegian Holidays forlangte 13.192 kroner, som var hele 2495 kroner dyrere enn å bestille hver for seg.

Expedia hadde et gunstigere tilbud hvor Turkish Airlines ble benyttet. Der kostet pakken 9731 kroner, som var 160 kroner billigere enn å kjøpe hver for seg.

 

Expedia ikke alltid billigst

For de som liker Woraburi Hotel & Resort – et trestjerners hotell også beliggende i Sukhumvit Soi 4 – var det 840 kroner dyrere med pakketilbudet til Norwegian Holidays, mens man med Expedia og Turkish igjen kunne spare penger, denne gangen 329 kroner.

Men det er ikke alltid man sparer penger med Expedia heller. På hotellet Royal Ivory i samme gate måtte man ut med 528 kroner mer for pakken enn hvis man tok seg bryet med å bestille fly og hotell hver for seg.

 

Mer å spare på dyre hoteller

Vi sjekket noen av de dyrere hotellene i Bangkok, femstjerners hoteller i kjedene Sheraton og Marriott, og da viste det seg at man kunne spare gode beløp på å bestille pakke, i et tilfelle over fire tusen kroner.

Konklusjonen er at det nødvendigvis ikke er rimeligere å kjøpe hotell og fly samlet, selv om byråene ofte vil hevde dette. For de som liker å ha kontroll over utgiftene er det verdt bryet å sjekke prisene for fly og hotell hver for seg før man eventuelt takker ja til en pakkeløsning.

I vår undersøkelse var tilbudene til Supersaver og Expedia gunstigere enn de fra Norwegian Holidays, men det var ingen fordel for Norwegian Holidays at Turkish Airlines på den aktuelle datoen tilbød flybilletter som var cirka 900 kroner billigere enn Norwegian.

(Se papirutgaven/e-avis for tabeller. Red.)

(© Thailands Tidende. Utgave 8/2015 – 1. august 2015)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge