Politiskisse av gjerningsmannen bak bombeattentatet. Politiskisse av gjerningsmannen bak bombeattentatet. Politiet i Thailand.
19. august 2015

Rødskjortetilhenger arrestert i Bangkok

Skrevet av 

En thailandsk mannsperson ble tidligere i dag arrestert av politiet i Bangkok. Han er ikke mistenkt for å være gjerningsmann, men for å ha visst om mandagens attentat på forhånd.

 

Mitr Boonsari (36), med kallenavnet Pongpop, advarte 4989 venner på Facebook om kommende «problemer» i Bangkok. Han skrev at det var 86% sannsynlighet for problemer i Bangkok i perioden 14–18. august. Rett etter bombeattentatet mandag kveld postet han på nytt noe som i korthet kan oversettes med «hva var det jeg sa» på sin facebookside. Siden er nå avpublisert, men kopier eksisterer på ulike thailandske servere, blant annet Sanook og Pantip. Mannen presenterte seg på sin facebookside som rødskjortetilhenger, altså tilhenger av tidligere statsminister Thaksin Shinawawtra. Selv om både navn og bilde var falsk fant politiet likevel frem til mannen. Facebooksiden til Boonsari var registrert under navnet Wichawate Pornpromraksa.

 

Juntaen sier at de er på sporet av gjerningsmannen bak attentatet som drepte 20 personer mandag kveld. Likevel utlover de nå en belønning på en million baht for tips som kan føre til pågripelse. Det er publisert en skisse av mannen. Ut fra video fra åstedet har nå politiet en teori om at mannen som plantet bomben hadde to medsammensvorne som satt på benken inntil gjerningsmannen kom og plasserte bomben under benken.

 

Gårdagens bombe som havnet i vannet skal ifølge myndighetene være av samme type som mandagens bombe. Teorien er at gjerningsmannen kastet bomben i vannet da han nærmet seg et sjekkpunkt som politiet hadde satt opp etter attentatet mandag. Politiet gransker nå havbunnen i området

 

[ annonse ]

I mangel av fakta i denne saken har norske medier spekulert mye i årsaken til bombeattentatet. Relativt usannsynlige teorier har fått god eksponering i store norske aviser.

(© Thailands Tidende Nett. 19. august 2015)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge