En av de pågrepne benyttet dette falske passet. En av de pågrepne benyttet dette falske passet.
30. august 2015

Bombeattentatet: To personer pågrepet

Skrevet av 

En thailandsk drosjesjåfør og en utlending med falskt tyrkisk pass er arrestert i forbindelse med bombeattentatet for 13 dager siden.

 

I går ettermiddag ble en 28 år gammel mann med falskt tyrkisk pass pågrepet i en hybel i Bangkok. Hybelen hadde ulike redskaper og materiell som kan brukes i produksjon av bomber. De fant også kulelagre tilsvarende de som ble brukt i bomben 17. august. Flere nettsteder rapporterte at det var utleier som kontaktet politiet, men i dag sier politiet at det var et nitid arbeid med å sjekke registrerte data over telefonsamtaler i tidsrommet rundt bombeattentatet som førte til arrestasjonen. Mannen skal ha oppholdt seg i Thailand siden i fjor, men snakker ikke thai.

Ifølge avisa Thai Rath var det tre utlendinger som bodde i disse leilighetene, og alle tre er mistenkt for å ha vært medvirkende til bombeattentatet. De to andre skal ha rømt landet mens den arresterte etter sigende ikke tok sjansen siden passet hans brukte var en amatørmessig forfalskning, blant annet med to ulike gyldighetsdatoer.

Politiet fant over hundre forfalskede pass i hybelen. De oppgir at bombeattentatet skal ha vært en hevnaksjon og ingen terrorhandling, uten å spesifisere dette noe nærmere. En teori er at politiet for en stund siden arresterte medsammensvorne i menneskesmuglingen som disse personene virker å ha holdt på med, og at aktiviteten de hadde bygget opp derfor måtte avsluttes.

En annen teori som har versert helt siden bombeattentatet er at det var en hevnksjon mot Thailand, som 9. juli utviste i overkant av hundre uigurer – personer fra en tyrkiske minoritetsgruppe – og sendte dem tilbake til Kina, hvor de kom fra. Politiet sier at de ikke nødvendigvis tror på denne teorien. De har også avvist at det skal dreie seg om internasjonal terrorisme, men det kan være for å hindre at rykter sprer seg og ødelegger for den viktige turistnæringen.

Thaien som ble arrestert er foreløpig ikke identifisert. Han er drosjesjåfør i Bangkok men skal ha rømt til Surin etter bombeattentatet. Han er nå hentet tilbake til Bangkok av politiet. Politiet har også funnet frem til personen som solgte et SIM-kortet som ble brukt i bomben. Politiet tror at minst ti personer medvirket til bombeattentatet og at det var både thaier og utlendinger involvert.

(© Thailands Tidende Nett. 30. august 2015)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge