[ annonse ]
1. september 2015

Politifolk i Isan er kommet i økonomisk uføre

Skrevet av 
[ annonse ]

600 politioffiserer i Isan er i ferd med å gå personlig konkurs, flere av dem med høy rang. Sjefen for et av landets ti politidistrikter, med senter i Khon Kaen, Bunloet Chaipradit, sier til Bangkok Post at han har måttet la være å forfremme flere offiserer, siden økonomisk konkurs er uforenelig med å utføre politiarbeidet. Politisjefen forsøker nå å hjelpe kollegene før de mister jobbene, og alt håp om restrukturering av personlig gjeld forsvinner.

Det er statens sparebank – Government Savings Bank – som står som utlåner til offentlig ansatte i Thailand. De estimerer at de har 9 milliarder baht utestående fra 13.000 politifolk i politidistrikt 4, som inkluderer 12 provinser i øvre del av Isan. 

Årsaken til den store økningen i gjeld nevnes ikke direkte, men det er en kjent sak at det har blitt mye strengere kontroll med politivesenet etter at militærjuntaen tok over. Lave politilønninger har tidligere blitt forøkt med penger under bordet. Disse ekstrainntektene har minket betraktelig det siste året. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 9/2015 – 1. september 2015)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)