1. september 2015

Ny thaiforening i Larvik

Skrevet av 

«Thaiforeningen i Larvik» er navnet på den nyeste thaiorganisasjonen i Norge. En av primus motorene bak dannelsen er Saronrot Johansen, som også går under navnet «Cake». Hun sier til Østlands-Posten at det bor flere hundre thaier i og rundt Larvik.

Saronrot Johansen kom til Norge i 2006, er gift og har barn med en nordmann og jobber i Lysheim barnehage. Hun sier at et viktig mål er å gi hjelp og støtte til nyankomne thaier. Videre sier hun:

– Vi håper å kunne hjelpe barn spesielt. Det kan være alt fra å gi råd i kinkige familiesaker til å gi thailandske barn som flytter til Norge muligheten til å lære om thailandsk kultur og religion. Vi skal sørge for at alle som vil har en møteplass og et sted å henvende seg for å få hjelp og informasjon.

Ut over dette vil foreningen arrangere innsamlingsaksjoner og organisere munkebesøk.

– Veien blir til mens vi går, sier Johansen til avisen. Hun forsikrer også om at foreningen skal bidra med fest og moro. Det er allerede planlagt deltakelse i neste års borgertog på 17. mai.

– Vårt første møte kombinerte vi med å markere morsdagen som er veldig viktig for oss. Vi hadde invitert buddhistmunker fra Drammen som støtter arbeidet vårt. Det neste vi skal gjøre nå er å kontakte kommunen for å få til et samarbeid og skaffe en oversikt over hvor mange thaifolk som egentlig bor her. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 9/2015 – 1. september 2015)

 

Lest 503 ganger
annonse:

forsiden

Utgave 4-2017 (1. april):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven

Siste rubrikkannonser

Ønsker å leie i Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A

Penthouse i Pattaya
( / Leilighet til leie)

Penthouse i Pattaya

Utleieprosjekt i Hua Hin
( / Til salgs)

Utleieprosjekt i Hua Hin

Honda City, Jomtien
( / Til salgs)

Honda City, Jomtien