Mye tid ble tilbrakt i Oslo, fra venstre Opel, Koi, Ling og Kan. Mye tid ble tilbrakt i Oslo, fra venstre Opel, Koi, Ling og Kan. Foto: Privat
1. september 2015

Thaier i Norge: Destinasjon: «Trendy Scandinavia»

Skrevet av 

Fire karrierekvinner fra Bangkok valgte å legge ferien til det som i deres omgangskrets kalles Trendy Scandinavia. Ti dager og 1.500 «selfies» senere forteller Opel (35) om hvordan turen svarte til forventningene.

 

Opel ble utpekt til reiseleder for turen. Hun innrømmer at hun bommet på noen av reisemålene, siden de fleste ble funnet på «nettsteder for pensjonerte japanere».

– Vi var på tur med noen andre til Sveits i fjor, og jeg må nok innrømme at den som da hadde ansvaret for å legge opp reiserute og velge gjøremål var mer dreven enn meg. Men vi fikk i det minste sett de tradisjonelle stedene for gruppereisende i Skandinavia, ler Opel

– Hvor var dere?

– Jeg har en venn i Sverige, så det ble første stoppested. Noen dager senere ankom vi Norge, hvor det ble vikingmuseum, folkemuseum og flere andre museer i Oslo. Deretter gikk turen til Bergen og videre til Voss. Voss var helt fantastisk vakkert, turens flotteste sted.

– Hva kom det av at dere reiste helt til Norge, med så mange andre fine reisemål tilgjengelig nærmere Thailand?

– Det gjorde vi fordi det ses på som «trendy» å reise til Skandinavia, i hvert fall blant venner, kolleger og omgangskrets vi har i Thailand. Det mest populære reisemålet er riktignok Sveits, men etter det står Skandinavia veldig høyt på listen, forteller Opel som jobber med eksport for kjemifirmaet Clariant Masterbatches.

[ annonse ]

– Nordmenn er mer vant til å ferdes til fots enn thaier, hvordan opplevdes det?

– Vi oppdaget fort at dere er vant til å gå, ja. En svenske vi kjenner kjørte oss til en park. Deretter gikk vi rundt i parken med ham hele dagen... Det var uvant for oss som kommer fra Bangkok. Men thaier liker også å gå. Hadde det vært bedre tilrettelagt for gående og syklende i Bangkok, og litt kjøligere, så hadde det nok sett helt annerledes ut.

– Var det vanskelig å få visum?

– Det gikk veldig greit, men det kreves mye dokumentasjon. Vi søkte via et firma som heter VFS Global, og etter å ha dokumentert at vi hadde solide jobber og penger i banken til å finansiere turen gikk det fint. Jeg har hørt andre har sagt det har vært vanskelig å få visum, men det gjelder som regel om noen har sagt at de skal besøke en mann. Men vi sa vi skulle besøke museer, fjell og fjorder, så Schengenvisum på ti dager ordnet de enkelt.

– Var det noen forskjell på menneskene i Sverige, Finland og Norge?

– Vi fikk kanskje et overdrevent godt inntrykk av skandinaver, siden vi stort sett forholdt oss til folk i servicebransjen. Men de var veldig hyggelige, og igjen imponerte Voss mest. Det var nesten som å være i Thailand når det gjaldt vennlighet. Norge hadde det vakreste landskapet mens Sverige helt klart hadde de vakreste bygningene. For ikke å snakke om menneskene i Sverige... Da vi spaserte rundt i Stockholm var det som å gå på en catwalk. Nesten alle vi møtte var pene. I Finland hadde vi bare én dag, så det ble å gå fort mellom severdighetene i Helsinki og knipse bilder. Eneste negative jeg kommer på var at vi fikk servert lam da vi bestilte «meat» fra menyen på en restaurant i Voss. Den maten forble urørt.

– Fikk dere mange komplimenter av menn, som vel er ganske vanlig for eksempel i Thailand?

– Ja, det er vanlig i Thailand. Og ikke minst da vi var i Sveits og Frankrike i fjor, der fikk vi mange kommentarer om at vi så ut som supermodeller. Men i Norge... der fikk vi ikke et eneste kompliment... haha. Men vi hadde en flott tur, og nå gjenstår bare den store jobben med å sortere rundt 1.500 bilder og laste dem opp til Facebook.

(© Thailands Tidende. Utgave 9/2015 – 1. september 2015)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge