1. september 2015

Rogalendinger får dårligere flytilbud

Skrevet av 

25. oktober kutter Lufthansa sine tre daglige flyvninger mellom Stavanger Lufthavn Sola og Frankfurt. Fem dager senere dropper også Air France sine to daglige flyvninger til Stavanger. Årsaken er fall i oljepriser og fallende aktivitet i oljeindustrien.

 

Når Lufthansa avslutter flyvningene vil det i første rekke være de som har samlet poeng i SAS’ fordelsprogram Eurobonus som blir taperne. Da må passasjerer fra Stavanger regne med en ekstra mellomlanding på reisen til Thailand hvis de vil benytte sine bonuspoeng hos Star Alliance, hvor SAS er medlem. Unntaket er hvis de flyr direkte med Thai Airways fra Gardermoen, men det koster normalt to-tre tusen kroner ekstra sammenlignet med for eksempel British Airways, KLM eller Norwegian. Det blir med andre ord dyre poenger. 

 

KLM fortsetter

At Air France slutter å fly på Stavanger vil merkes mindre av den jevne reisende. Air France og KLM er nå så integrert i hverandre at de nesten fungerer som ett selskap. KLM har fem daglige avganger fra Stavanger til Amsterdam og har ikke signalisert noen reduksjon.

Allerede nå ser det ut til at British Airways forsøker å sikre seg en del av trafikken til Lufthansa og Air France på ruten mellom Stavanger og Frankfurt. Selv om mange passasjerer skal til Tyskland, er Frankfurt også et transittsted for flyvninger til resten av verden, inklusiv Thailand.

 

[ annonse ]

Billige billetter fortsatt?

Det er for tidlig å si hva reduksjonen i flyvninger fra Stavanger vil bety for prisene. Foreløpig er det mulig å kjøpe tur/retur-billetter til helt ned i 4364 kroner med British Airways i oktober. Prisene hos KLM og Norwegian ligger i skrivende en tusenlapp høyere, men dette kan endre seg raskt.

Et alternativ kan være å kjøpe billett med SAS, selv om de ikke har egne avganger til Bangkok. I oktober tilbyr de billetter helt ned i 5800 kroner fra Stavanger via Gardermoen og direkte videre til Thailand med Thai Airways. Dette er 1400 kroner rimeligere enn hva Thai Airways selv tilbyr på samme strekning. Men det er langt mellom billettene og liten grunn til å tro at SAS i lengden vil se det formålstjenlig å dumpe priser for å fylle setene hos Thai Airways.

På sikt vil nok bortfall av fem daglige internasjonale avganger fra Stavanger merkes i form av høyere priser – spesielt i perioder med høyt belegg.

(© Thailands Tidende. Utgave 9/2015 – 1. september 2015)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge