[ annonse ]
1. oktober 2015

Ikke fornøyd med BoI-regler

Skrevet av 
[ annonse ]

Utenlandsk industri etablerer seg i Thailand via avtaler med Thailands Board of Investment (BoI). I januar i år ble det introdusert nye regler, for første gang på 30 år, men industrifolk var ikke imponert. Til Bangkok Post uttaler Federation of Thai Industries (FTI) at reglene er for kompliserte og er ikke egnet for å tiltrekke seg utenlandske investeringer i en periode hvor verdensøkonomien er usikker.

Assisterende leder i FTI, Chen Namchaisiri, sier til avisen at høye kapitalkrav vil virke mot sin hensikt. Strategien til juntaen har vært å satse på å trekke til seg mer høyteknologisk industri.

FTI ønsker seg imidlertid heller ikke tilbake til det gamle systemet. Der var næringslivet delt inn i ulike industrigrener og man fikk fordeler avhengig av hva slags virksomhet man drev med.

Industrilederne ønsker seg at Thailand investerer enda mer i infrastruktur og turisme, og ikke baserer seg for mye på eksport. De ønsker seg også en satsing på den digitale økonomien og 4G-kommunikasjon. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 10/2015 – 1. oktober 2015)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)