1. oktober 2015

Lederartikkel: Vanskelig myndighetskontakt

Skrevet av 

Norge er et av verdens minste land – målt i antall innbyggere. Det er også et av verdens rikeste land. Når man i tillegg vet at over tretti prosent av arbeidsstokken jobber i offentlig sektor blir det neste uvirkelig å observere hvor vanskelig det er for pensjonister i Thailand å få kontakt med norske myndigheter og få gode råd fra disse.

 

I denne utgaven skriver vi for andre gang om ekteparet Aarviks problemer med å komme seg til Norge. De søkte om feil type visum, men det kan skje den beste – tatt i betraktning hvor kompliserte visumreglene er. Beviset på dette er at firmaet VIP Reiser, som intervjues i denne utgave, i løpet av seks år har hjulpet nærmere 2000 nordmenn med visumspørsmål. Offentlig regelverk og kontakt med myndighetene er så vanskelig at man trenger konsulenthjelp. Det skulle vel fortelle det meste.

 

Alf Aarvik var i kontakt med myndigheter i Norge og ambassaden i Bangkok. Ingen kunne fortelle ham at hans kone Kwan burde søkt om turistvisum istedenfor familiegjenforening for å kunne ta en rask tur til Norge. Ambassaden svarte at de trengte fullmakt fra Kwan for å kunne gi Alf opplysninger. Vi vet at dette er regelverket, men er det virkelig ikke mulig å bruke litt skjønn innimellom?

 

Ingen vet hvor mange nordmenn som til enhver tid oppholder seg i Thailand, men ambassaden vet hvor mange de har registrert. Det er snakk om under tusen personer. Hva om man startet der? La de som har registrert seg som bosatt her få tilgang til veiledning, råd og støtte. La dem få snakke med en norsk funksjonær hvis de henvender seg på ambassaden.

 

[ annonse ]

Ambassaden virker å bruke mye tid og energi på å hjelpe norske næringsinteresser i Thailand. Dette er viktig og sikkert en spennende oppgave. Norske pensjonister med sine problemer er ikke like spennende å ta seg av. Men det er de som har betalt for utenrikstjenesten gjennom skatt i et langt yrkesliv.

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør

(© Thailands Tidende. Utgave 10/2015 – 1. oktober 2015)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge