1. oktober 2015

Mistet hus i Kanchanaburi

Skrevet av 

10. september hadde Gjesdalbuen, en avis som utkommer i Ålgård like sør for Sandnes, et intervju med Berit Solgård. Hun har vært fast thailandsfarer i mange år, men sier at det nå holder, etter at noen thaier solgte huset hun hadde kjøpt i provinsen Kanchanaburi.

– Jeg er blitt lurt trill rundt, sier hun til avisen. 

Berit Solgård og den nå avdøde ektemannen Rolf kjøpte i 2003 et ca. 100 kvadratmeter stort hus i byen Kanchanaburi vest for Bangkok. Siden utlendinger ikke kan eie land i Thailand ble det en thailandsk dame i Norge som fikk sitt navn på skjøtet. Hun og den norske ektemannen var et vennepar av ekteparet Solgård, ifølge artikkelen.

Etter at ektemannen døde i 2007, fortsatte Berit Solgård å reise til Thailand. Hun har i alt vært 15 turer i landet. I perioder hvor hun bodd i Norge fikk hun et thailandsk par til å passe på huset. De bodde gratis, inkludert strøm og vann, mot å se etter eiendommen. 

– Jeg ble godt kjent med både dem og foreldrene. Det var noen herlige folk som gjorde lite utav seg. Jeg lærte denne kvinnen engelsk, og hun var så behjelpelig, blant annet med klesvasken, forteller Solgård til avisen.

En av Solgårds naboer har også hus i Kanchanaburi. I november i fjor fikk hun en telefon fra ham med spørsmål om hun hadde fått oppgjør for huset. Solgård skjønte ingen ting, men fikk vite at huset hennes var solgt og nye eiere var flyttet inn. Solgård antar at det må ha vært forpakterparet gjennom seks år som har solgt huset.

I januar reiste hun tilbake til Thailand sammen med ei venninne. Hun ble værende i tre måneder.

– Jeg ble stående utenfor huset mitt med nøklene i hånda, men uten mulighet til å låse meg inn i huset. Hadde jeg låst meg inn, ville jeg blitt tatt for innbrudd. Huset var jo ikke mitt lenger, sier hun.

[ annonse ]

Solgård kontaktet advokat i Thailand. Advokaten fortalte at det skulle gå an å finne de som solgte huset men at det var umulig å få pengene igjen. 

Solgård sier hun nå har bestemt seg for aldri å reise tilbake igjen. Hun vil også advare andre med sin historie

– I etterkant har jeg hørt flere lignende historier, sier hun. – Etter dette stoler jeg ikke på noen. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 10/2015 – 1. oktober 2015)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge