1. oktober 2015

BA forbedrer avgang fra Stavanger

Skrevet av 

British Airways gjør sin ettermiddagsforbindelse mellom Stavanger og London mer attraktiv for passasjerer som skal til ulike deler av verden – også Bangkok.

 

British Airways’ timelange rute fra Stavanger til Heathrow er flyttet fra klokken 20.40 frem til 18.10. Heathrow kan være krevende når det er kort tid mellom flybytte. En bør derfor sørge for å ha over en time til rådighet, og får en ikke kjøpt en gjennomgående billett  bør en legge inn minst to timer til bytte av fly.

Den nye avgangstiden for British Airways er kun 20 minutter etter SAS’ avgang til London. At to avganger ligger så nært hverandre kan gi økt konkurranse om passasjerene på ettermiddag.

British Airways har bare én daglig avgang fra London til Bangkok – klokken 15.00 (15.50 i sommerhalvåret). Det betyr en overnatting i London, med mindre man velger et annet selskap fra London til Bangkok. Thai Airways har direkte forbindelse klokken 21.35, noe som gir godt over to timer til flybytte på Heathrow. Et rimeligere alternativ er China Southern Airways, som har avgang 22.30. Qatar har avgang klokken 21.55 og fem minutter senere letter Emirates. Fordelen med å fly via London er det store antall internasjonale forbindelser.

Å kjøpe to separate billetter – en tur/retur London og en tur/retur London–Bangkok – kan gi både kort reisetid og fordelaktig pris, men det krever at en holder tunga beint i munnen og sørger for tilstrekkelig tid til flybytte.

Som Thailands Tidende meldte i forrige utgave har Lufthansa og Air France lagt ned sine ruter til Stavanger. Det har redusert antallet selskaper som konkurrerer om passasjerer til Bangkok. Det er fortsatt mulig å velge å fly via Oslo eller København, men London har et atskillig større tilbud på flyvninger til Bangkok via europeiske eller asiatiske knutepunkter.

Det bør legges til at det er mulig å kjøpe billett med British Airways til Singapore hvis en benytter ettermiddagsavgangen fra Stavanger. Da flyr en videre fra London klokken 21.45 og lander i Singapore 18.25, mer enn tidlig nok til å være i Bangkok i løpet av kvelden. Uansett er Singapore en hyggelig by å tilbringe en kveld i.

[ annonse ]

(© Thailands Tidende. Utgave 10/2015 – 1. oktober 2015)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge