[ annonse ]
1. oktober 2015

Nå skal Gjøvik lære thai

Skrevet av 
[ annonse ]

5. september møtte nærmere 30 barn og voksne opp til første undervisningsdag på thaikurs på Raufoss barne-skole vest for Gjøvik.

 

Kurset er åpent for barn fra 6 år og oppover og for alle andre som måtte være interessert i å lære thai. Jitreewan Modkasem hadde ansvaret for første skoledag. Hun kan opplyse at ca. 2/3 av elevene er barn. De voksne deltakerne er stort sett foreldre av barna som deltar, pluss noen som ikke har barn men som er gift med thaier.

Vi spurte Jitreewan:

– Hvordan var første skoledag?

– Det fungerte veldig bra. Alle med unntak av 2–3 personer møtte opp. Vi lærte dem ord som reise, sitte, ligge, løp, gå, osv. på thai.

Jitreewan forklarer: – Vi har 13 lærere og 9 av disse har fullført «The Teacher’s Training course» i regi av Thailand NFE Learning Centre, Royal Thai Embassy og Thai/norsk språk- og kulturforening. 

Kurset på Gjøvik koster 1000 kroner pr elev og har til sammen 30 samlinger, hver lørdag mellom 10 og 11.40.

[ annonser ]

Hun forteller at kursavgift skal brukes til undervisningsmateriell og reiseutgifter for lærere. Lærerne jobber frivillig og får kun dekket reisen.

– Først skulle vi låne et lokal på Gjøvik, men vi fikk vite senere at det kostet penger. Derfor flyttet vi til Raufoss, sier Jitreewan, som sender en stor takk til rektor ved Raufoss barneskole som stilte opp med lokaler helt gratis.

Elevene er delt inn i tre grupper: 1. Nybegynnere som ikke kan snakke eller lese thai. 2. De som kan snakke litt, og 3. Voksne.

(© Thailands Tidende. Utgave 10/2015 – 1. oktober 2015)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)