[ annonse ]
1. november 2015

Bekymret for Koh Lan

Skrevet av 
[ annonse ]

Antall besøkende til øya Koh Lan utenfor Pattaya ligger på 5–7000 pr vanlig ukedag men øker til nærmere 10.000 pr dag i ferier og langhelger. Dette har resultert i bekymring hos kinesiske myndigheter, som mener at sikkerheten til de mange kinesiske turistene som tar denne øyturen ikke er god nok. Det har de siste årene vært flere ulykker i båttrafikken over til øya, både med regulære ferger og med speedbåter.

Foreningen Thailand-China Tourism Association har vært på inspeksjon i Pattaya og uttrykt bekymring. Pattaya-ordfører Ittipol Khunpluem sier til Bangkok Post at myndighetene kontrollerer at de fire fergeselskapene ikke tar med flere passasjerer enn lovlig. Han sier imidlertid at det er vanskelig å kontrollere alle private speedbåtene som frakter turister.

Tidligere i år startet AirAsia opp flyvninger mellom de kinesiske provinsene Nanning og Nanchang og U-tapao Airport syd for Pattaya. Direktøren for flyplassen sier at ruter til Macau og Singapore skal starte opp 27. november. Det ligger an til 250.000 passasjerer i år for flyplassen. Dette er nesten en dobling fra i fjor for flyplassen som har en kapasitet på 870.000 passasjerer. Russiske ankomster har sunket til ca. 40.000 i år. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 11/2015 – 1. november 2015)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)