1. november 2015

Statsløse får legedekning

Skrevet av 

Fra 1. oktober har drøyt 160.000 nye personer fått gratis helsedekning i Thailand. Det dreier seg om personer med «uklart statsborgerskap», som oftest familier som har bodd i Thailand i en eller flere generasjoner men aldri hatt ID-kort fra myndighetene. 

Programmet «Stateless Healthcare Scheme» ble startet i 2010 for folk hvis søknader om statsborgerskap var under behandling. Totalt med de nye innlemmelsene blir det nå 626.000 personer som har helsedekning på denne måten, melder Bangkok Post. Så fort de får statsborgerskap blir de overført til «Universal Coverage Healthcare», som gjelder for thailandske borgere. 

Neste gruppe som ligger an til å få helsedekning er 70.000 registrerte studenter med uklart statsborgerskap. Myndighetene sier at helsetjenester til statsløse vil bidra til å redusere spredning av sykdom.

Gratis helsedekning i Thailand har sine klare begrensninger. Det er lange køer og liten tid til hver pasient. Folk som har råd til det bruker private sykehus og betaler ut av egen lomme eller via private forsikringer. (dae)

(© Thailands Tidende. Utgave 11/2015 – 1. november 2015)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge